Uşak’ta Öldürülen Kadın

Ocak ayında, Uşak’ın Sivaslı ilçesindeki PTT şubesinde 15 yıl önce boşandığı eşi tarafından bıçakla öldürülen Nermin Şen cinayeti ile ilgili dava görülmeye başlandı.

Uşak’ta Öldürülen Kadın
Duruşma öncesi Kent Meydanında toplanan “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyesi bir grup kadın eylem yaptı.
Sivaslı ilçesinde 4 çocuk annesi Nermin Şen, 30 Ocak 2013 sabahı çalıştığı PTT şubesinde eski eşi M.Ö.’nün bıçaklı saldırısı sonrası hayatını kaybetti. Olay anı PTT şubesinin güvenlik kamerası tarafından an be an görüntülendi. M.Ö., olaydan üç gün sonra yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Olayın ardından cinayetle ilgili dava bugün Uşak İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın basın açıklaması yaptı. Polis koruması altındaki Nermin Şen’in korunamadığına dikkat çeken grup üyesi kadınlar, kadına yönelik şiddetin sona ermesi için çaba gösterdiklerini iddia etti. Nermin Şen’in fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyıp sloganlar atan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Gruba Şen’in kardeşi Kadir Ur da destek verdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Temsilcisi Elif Karan, Nermin Şen’in katil zanlısı olan eski eşi M.Ö.’nün defalarca tehditte bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Nermin Şen aldığı tehditler nedeniyle polis koruması altında bulunuyordu. 15 yıl önce boşandığı eski eşinin saldırısına uğradı. Türkiye’nin bir bölgesindeki kadın cinayetlerinde olduğu gibi Nermin Şen de korunamadı. İş arkadaşlarının gözü önünde 17 yerinden bıçaklanan Şen hayatını kaybetti.”
Uşak Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Gözetmen Avukat Serap Ergin Bitkin de, “Şiddete maruz kalan kadın ve çocukların hiç vakit kaybetmeksizin idari makamlara ve baroya müracaat etmesini bekliyoruz. Bu olaylara şahitlik edenlerin de kısa zamanda ihbarda bulunmasını istiyoruz. Baro olarak şiddete maruz kalan kadın ve çocukların yanındayız. Nermin Şen’in ve ailesinin yanında yer alacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup üyesi kadınlar ve Şen'in yakınları duruşmayı takip etmek üzere adliyeye girdi.
Kaynak: İHA