Türkoğlu Belediyesinde Toplu Sözleşme

Türkoğlu Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, imza töreninde yaptığı konuşmada, her iki taraf için de makul sayılabilecek şartlarda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Sözleşmeyle işçilerin maaşlarına yüzde 25-30 arasında zam yapılacağını ifade eden Taşhan, şunları kaydetti:

"İmkanlar dahilinde personelimize en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günlerde işçilerimiz ve biz hiçbir yerde kredi sahibi değildik. El birliği ile sorunların üstesinden geldik. Belediyeler insanların doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hizmet veren canlı birer organizmadır. Hep birlikte belediyemize ve ilçemize sahip çıkmalıyız. Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

-Türkoğlu'nda SODES projeleri

Türkoğlu Kaymakamlığı Sosyal Destek Projesi'ne 57 proje hazırladı.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansınca koordine edilen SODES proje başvurularının sona erdiğini ifade etti.

Bölgenin eğitim, spor, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimine katkıda bulunmak için yapılan tüm faaliyetleri önemsediklerini ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir program olan SODES çalışmalarıyla ilçemizde dezavantajlı kesimlere doğrudan fayda sağlaması bizim açımızdan oldukça önemlidir. Tüm kurumlarımız bu çalışmaya önem verdi ve hazırladığımız 57 projeyle önemli bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum."

-Pazarcık'ta öğrencilerden trafik denetimi

Pazarcık İstiklal Ortaokulu öğrencileri, Karayolu ve Trafik Güvenliği haftası kapsamında trafik ekipleriyle denetim yaptı.

Denetimde, trafik kuralları ile ilgili çeşitli uyarılarda bulunan öğrenciler, sürücülere kalem hediye etti. İlçe Emniyet Müdürü Murat Gözübenli yaptığı açıklamada, trafik eğitiminin çocuklara küçük yaşta verilmesi problemin çözümüne katkı sağlayacağını kaydetti.



-Diyanet-Sen temsilcilerinin istişare toplantısı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Kahramanmaraş ve İlçe başkanlarının istişare toplantısı, Türkoğlu ilçesinde yapıldı.

Sendikanın Türkoğlu temsilcisi Ekrem Arslan, yaptığı açıklamada, değerlendirme ve istişare toplantısının verimli geçtiğini vurguladı. Arslan, din görevlisinin sadece namazlarda cemaatin önünde durmakla yetinmeyip, her yerde önderlik yapması ve bütün insanlığın kurtuluşu için yüreğini ortaya koyması gerektiğini söyledi.
Kaynak: AA