İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

İzmir'de, icra dairelerindeki mal ve gayrimenkuller satışlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla aralarında icra dairesi müdür yardımcısının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, icra müdürlüklerindeki satışlarda usulsüzlük olduğu yönündeki ihbar üzerine yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü takibin ardından farklı adreslere operasyon düzenledi.

Polis, icra dairesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Z.İ ile şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen C.B'nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, icralık mal ve gayrimenkulün satış ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları, ihaleye girmek isteyenleri tehditle engelledikleri, fiyatın düşmesini ve belirli grupların almasını sağladıkları öne sürüldü.

Gözaltındaki icra dairesi personeli Z.İ'nin, C.B. ile iş birliğinde hareket ettiği, ihale öncesi bilgileri verdiği, ihalenin iptalini gerektiren durumlarda prosedürü uygulamayarak satışının yapılmasını sağladığı iddia edildi.

Polisin sürdürdüğü takip sırasında, C.B. adına kayıtlı lüks otomobilin de Z.İ'nin kullanımına tahsis edildiğinin ortaya çıktığı da belirtildi.

C.B'nin, daha önce de aynı suça karıştığı gerekçesiyle yargılandığı ve ceza aldığı öğrenildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA