Erzincan'da Yaralı Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Erzincan'da "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli, 112 Acil Servis görevlileri ve arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla Erzincan Belediyesi önündeki meydanda yapılan tatbikatta, senaryo gereği, sürücünün cep telefonunu açmaya çalıştığı sırada trafik kazası meydana geldi.

Araç içerisindeki iki kişiye, olay yerine ilk ulaşan trafik polisleri tarafından müdahale edildi. Yaralı iki kişiden birine, sağlık ekiplerince kalp masajı yapıldı. Hayata döndürülen kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Araçta sıkışan diğer yaralı ise arama kurtarma ekiplerince çıkarıldı. Yaralının hastaneye sevkinin ardından tatbikat sona erdi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Buradaki amacımız, trafik kazalarına yol açan sebeplerden birisi olan cep telefonu kullanımı konusunda vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olmasını sağlamaktı. Az önce tatbikatta izlediğimiz kazada iki yaralımız mevcuttu, cep telefonunun yanı sıra emniyet kemeri takılı olsaydı bu yaralılardan birisi belki çok hafif yaralı olarak bu kazayı atlatabilecekti" diye konuştu.

Günay, "Ekiplerimizin iş birliğiyle kazalara anında müdahale edilerek vatandaşlarımızın en kısa sürede acil yardım istasyonlarına sevkleri sağlanmakta. Amacımız, trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek" dedi.

Tatbikatı, Vali Vekili Mehmet Kurt, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, polis memurları ve vatandaşlar tatbikatı izledi.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA