Diyarbakır’da Vakıflar Haftası Etkinlikleri

Diyarbakır’da Vakıflar Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır’da Vakıflar Haftası Etkinlikleri
Etkinliğe Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve çok sayıda kişi katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması, saygı duruşu ve Kur'an tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Vali Toprak, ecdadın o gün ortaya çıkardığı vakıf geleneğini bu günde sürdürmek gerektiğini dile getirerek, bu vakıf eserlerini ortaya çıkardıkları için ecdada teşekkür etti. Toprak, “Vakıf eseri diyoruz. Evet, orada paylaşma var. Yardımlaşma var. İnsanlarımıza yardımseverlik duygusu var. O vakıflar kurulduğunda hiç kimseye el avuç amadan kendi akarı ile ayakta durabilmesi için bir sistemin kuruluşu var. Onun için zaman zaman yeni kurulan vakıflar olabiliyor. İr vakıf kuruluyor, bakıyorsunuz dışarıdan bir yardım bekliyor yeni anlayışta. Ecdadımızın o vakıfları kurma fikri ve bakışı da ben bu günde yaymamız gerektiğini düşünüyorum. Ben tekrar tüm bu vakıf eserlerini ortaya çıkaran tüm ecdadımızı minnetle, hürmetle anıyorum. Onların ortaya çıkardığı bu güzel eserler sayesinde onların gelirleri ile tüm sosyal yardımlaşma ve paylaşma duygularımızla yeni katkılar ortaya çıkarılıyor. Bir taraftan o vakıfların ortaya koyduğu katkılar sayesinde yeni eserle ortaya çıkarılırken diğer taraftan da ortaya çıkardığı o gelirler ile sosyal yardımlaşmanın paylaşmanın ölçütleri ortaya çıkıyor” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ise, geçtiğimiz günlerde yaptıkları etkinlikte Keldani Kilisesi'nde Kur'an-ı Kerim okunması nedeni ile teşekkür ettiğini belirterek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Evsen, “Salı günü Keldani Kilisesi’ni ziyaret ettik. Orada ciddi ve güzel bir etkinlik düzenlendi.

Kilisede onların talebi ile Kur'an-ı Kerim okundu. Diyarbakır’da belki de Türkiye’de bu bir ilkti. Talep onlardan geldiği için Müslüman bir Diyarbakırlı olarak onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA