Çınarcıkta Gıda İşletmeleri Denetlendi

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetimlerini sürdürüyor.

Çınarcık ilçesinde gıda satan işletmeler, görevliler tarafından 3 ekip halinde 3 gün boyunca denetlendi.

Gıda hijyeni ve mevzuatının gerektirdiği evraklar için denetlenen yaklaşık 100 işletmede görülen eksik ve aksaklıklar nedeniyle işletme sahipleri bilgilendirilerek uyarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirerek şöyle konuştu:

"Turizm sezonun başlamasıyla artan yoğunluk dikkate alınarak Çınarcık ilçesinde gıda satan işletmeler denetlendi. Denetimlerde hijyene dikkat etmeyen, insan sağlığına aykırı ürün kullananlar hakkında taviz verilmeden yasal işlem uygulanacağı işletme sahiplerine bildirildi.

Önemli bir turizm yöresi olan ilimizde özellikle yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği Armutlu, Çınarcık ve Termal ilçelerinde denetimler arttırılarak aralıksız devam edecek. İl dışından gelen misafirlerin sağlıklı ve gönül rahatlığı ile beslenmeleri konusunda azami çaba gösterilecektir."

En büyük denetçinin tüketiciler olduğuna dikkati çeken Karahan, "Halkın gıda ürünleri ve gıda satan iş yerleri konusunda hassasiyet göstermeleri, gördükleri eksik ve aksaklıkları 'ALO 174' gıda hattına bir vatandaşlık görevi gereği bildirmeleri gerekmektedir. Yapılacak müracaatlar en kısa zamanda sonuçlandırılacak ve ilgilisine bilgi verilecektir" ifadesinde bulundu.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA