Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ekibi Hollanda'dan Döndü

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin AB LDV-Vetpro Proje çalışma ekibi Hollanda ziyaretinden döndü.

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ekibi Hollanda'dan Döndü
Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı "Hasta ve bakıma muhtaç bireylere dini moral desteği ve AB ülkelerindeki uygulamaların incelenmesi" konulu AB LDV- Vetpro Proje çalışmasının 22 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'da yapılan ikinci çalışma ayağı tamamlandı. Proje ekibi, Hollanda'nın muhtelif şehirlerinde Rotterdam İslam Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği proje çalışmasında, başta İslam Üniversitesi olmak üzere hastane, sivil toplum örgütleri, rehabilitasyon merkezi ve kilise bağlantılı kurum ve kuruluşlarda bir dizi çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Gök, hasta ve bakıma muhtaç bireylere dini moral ve motivasyon desteğinin, hastalar üzerindeki etkilerini yerinde gözlemleyerek incelemede bulunan proje ekibinin, manevi rehberlik alanında sistemli bir yapılanması bulunan Hollanda'ya yapılan çalışma ziyaretinin son derece verimli geçtiğini söyledi.

Proje sonunda konuyla ilgili hazırlanacak raporun Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakülteleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ilgili birimlerine sunulacağını belirten Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Gök, sözlerine şöyle devam etti:
"Avrupa Birliği projeleri konusunda deneyim kazanan ve ülkemizi Hollanda'da başarı ile temsil eden okulumuzun bu başarılı çalışmaları devam edecektir. Proje raporunun yaygınlaştırma kapsamında ülkemizdeki ilgili kurumlarla paylaşılmak suretiyle; "Manevi Rehberlik" uygulamasının ülkemizde de yapılanması yönünde altyapı ve veri kaynağı oluşturmasına katkı sağlayacak."
Proje ekibinde koordinatör kurum olan Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mahmut Bahadur, Meslek Dersleri Öğretmeni Akif Dündar ve Müdür Başyardımcısı Zekeriya Uysal ile yerel ortak konumundaki kurumlardan; Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu ve Tefsir Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özel, Gediz Eğitim Kültür Vakfını temsilen Cafer Ece, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Güre katılımcı olarak yer aldı.

Çalışma ziyareti sonunda Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'e projeye ev sahipliği yapması, projeye her türlü imkanı sağlaması ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim eden proje ekibi, ayrıca Gediz Belediye Başkanı Dr. M.Ali Saraoğlu tarafından gönderilen hediyeleri de kendisine sunduktan sonra Gediz ilçesine davet etti.
Kaynak: İHA