Başkan Sakarya Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kırıkkale’nin Delice ilçesine Bağlı Çerikli beldesi Belediye Başkanı Ömer Sakarya toprağa verildi.

Başkan Sakarya Son Yolculuğuna Uğurlandı
Başkan Sakarya’nın cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

Önceki gün AK Parti ilçe teşkilatında düzenlenen bir toplantıda geçirdiği kalp krizi geçirerek hayata veda eden Çerikli Kasabası Belediye Başkanı Ömer Sakarya için bugün Çerikli kasabasında cenaze töreni düzenlendi.

Belediye binasında mesai arkadaşları ve sevenleri ile helalleştirilen Sakarya’nın naşı, daha sonra omuzlarda Çerikli Merkez Camii’ne götürüldü. Burada öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına götürülerek defnedildi. Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, İlçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının il temsilcileri, sivil toplum örgütleri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından duygularını ifade eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.

Atalay, “Değerli Başkanımız Ömer Sakarya’yı ahiret yolculuğuna uğurladık. Rabbim ona ahret eylesin. İnşallah öbür dünyası mahur olsun. Değerli ailesine, eşine, çocuklarına, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim geride kalanlarına sabırlar versin. Tabi lafın tükendiği yer ölüm. Ölüm olduğunda fazla söylenecek söz olmuyor. Ama şunu ifade edeyim. Değerli başkanımız Ömer Bey bizim için özel bir insandı. İnsan kalitesi yüksekti. Karakteri sağlamdı. Ve doğrusu hepimiz onu seviyorduk. Onun için bakın bu kadar büyük bir topluluk sevilen insanı uğurlamak için bulundu. Hayırlı hizmetler yaptı. İnsanların duasını aldı. Hepimiz ondan memnunuz, hepimiz ona hakkımızı helal ediyoruz. Allah öbür dünyasını mahur eylesin, mekanını cennet eylesin” dedi.

Kaynak: İHA