Ab Bakanlığının Desteğiyle 20 Başarılı Türk Genci Daha Avrupa Koleji'nde Yüksek Lisans Eğitimi Alacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın girişimleriyle dördüncü yılına giren Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı, 20 gencin daha Avrupa Kolejinde eğitim görmesini sağlayacak.

Nitelikli AB uzmanı yetişmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında başarılı Türk gençleri Avrupa Koleji'nde eğitim görecek.

AB Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, burs almaya hak kazananların, Avrupa konularında lisansüstü eğitim veren Avrupa Koleji bünyesinde Uluslararası ilişkiler ve Diplomasi, Avrupa Hukuku, Avrupa Ekonomisi gibi alanlarda uzmanlaşacakları ve yakın gelecekte Türk kamu kurumlarında, özel sektörde, düşünce kuruluşlarında, akademik dünyada ve iletişim alanında önemli görevler alacakları belirtildi.

Açıklamada, Avrupa Koleji'nin Avrupa çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa'nın en nitelikli uzmanlarını yetiştirdiği vurgulandı.

AB Bakanlığı tarafından başlatılan burs programının birinci yılında 14, ikinci yılında 19, geçen yıl ise 4'ü Avrupa Koleji tarafından sağlanmak üzere 22 öğrenciye burs verilmişti.

Burs programı kapsamında 2013-2014 akademik yılı için de 15'i özel sektör ve sivil toplum kuruluşundan olmak üzere 19 kişiye burs sağlandı. Bu burslara ek olarak Avrupa Koleji'nin bir başarılı öğrenciye daha burs imkanı sunmasıyla gelecek dönem Avrupa Koleji bünyesinde 20 öğrenci yüksek lisans yapma fırsatına kavuştu.

Muhabir: Yusuf Hatip

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA