Kütüphane Açıldı

Çanakçı'da, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında, kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla zenginleştirilmiş kütüphane hizmete açıldı.

Çanakçı Çok Programlı Lisesi'ne kurulan kütüphanenin açılışına Kaymakam Mehmet Fatih Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Belediye Başkanı Sebahattin Şenel, ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Zafer Özdemir, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kara, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Okular Hayat Olsun Projesi" kapsamında hazırlanan z-kütüphane ile birlikte ilçede kitap okuma seviyesinin artacağını düşündüğünü belirtti.

Z-kütüphane imkanlarından öğrencilerin yanı sıra velilerin ve vatandaşların da faydalanabileceğini anlatan Kara, "Okullar Hayat Olsun Projesi halkın okullarla olan ilişkilerinin geliştirilebilmesi açısından etkili olacaktır. Kütüphaneler teknolojik donanım ve dekor olarak çocukları cezbedici bir platform olmalıdır. Biz de öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve semt sakinlerinin faydalanabilmesi için bu kütüphaneyi hayata geçirdik. Amacımız kütüphanemizin sürekli açık olması ve hizmet vermesidir" dedi.

Muhabir: Kamil Yılmaz / Eyüp Elevülü

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA