(özel Haber) Sahipleri İçin Kendilerini Feda Ediyorlar

Bursa’da özel olarak eğitilen K9 köpekleri, yetenekleriyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Bursa K9 Köpek Çiftliği'nde verilen komutları eksiksiz yerine getiren köpekler; sahibiyle birlikte geri geri gidiyor, oturuyor, koşuyor ve uzanıyor. Sahibine saldırı olacağını önceden tahmin eden köpekler, saldıran kişiyi kısa sürede etkisiz hale getiriyor.

Köpeklerin yeteneklerinin sergilenmesi için düzenlenen tatbikatta, K9 köpeklerinden biri parkta ailesiyle birlikte piknik yapan bir çocuğu kaçırmaya çalışan zanlıyı etkisiz hale getirdi

Köpeklere 6 aylıkken eğitim verdiklerini ifade eden K9 eğitmeni Naci İbiş, müşterilerden büyük talep aldıklarını söyledi.

Köpek tutkunlarının genelde “Alman kurdu” diye tabir edilen bu köpek cinsini tercih ettiğine dikkat çeken İbiş, köpeklere temel itaat, ileri itaat, alan koruma ve bodyguard eğitimleri verdiklerini söyledi.

Bir köpeğinin eğitiminin yaklaşık 4 ay sürdüğünü belirten İbiş, “Köpeklere eğitim vermeden önce onları gezdiriyoruz. Sonra koşular yapılıp oyunlar oynuyoruz. İlk başta köpeklerin zaaflarını tespit etmeye çalışıyoruz. Mesela bir köpek topu çok seviyorsa topla oynamasını sağlıyoruz, sosisi çok seviyorsa onu tercih ediyoruz” dedi.

ÖZEL BÖLMELERDE BESLENİYORLAR
Fiyatları yaklaşık bin eurodan başlayan K9 köpeklerinin üretimleri ise özel bölmelerde yapılıyor. Cam bölmelerde gıda değeri yüksek yemlerle beslenen köpekler her saniye güvenlik kameraları ile izleniyor. Her gün veteriner kontrolünden geçen köpekler, günün belirli aralıklarında dışarı çıkarılarak gezdiriliyor.

Genellikle özel güvenlik görevlilerinin ve fabrikaların tercih ettiği K9 köpeklerinin itaatkarlığıyla bilindiğini belirten İbiş, “Bütün köpekler sahibine itaat eder ama bodyguard eğitimini her köpek alamaz. Bu konuda en başarılı olan köpek türü Alman kurdu. İlk aylarda annenin beslenmesi her şeyden önemli. Anne çok iyi beslenmeli, gezilere çıkmalı. Zaten yavrular 21 günlük olana kadar annenin bakımında oluyor. Daha sonra veteriner hekimlerimiz tarafından muayeneleri yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA