Devrek’te Milli Egemenlik Parkı Yeniden Düzenleniyor

Devrek’e yakın olan Milli Egemenlik Parkı yeniden düzenleniyor.

Devrek’te Milli Egemenlik Parkı Yeniden Düzenleniyor
Zonguldak’ın Devrek İlçesi mücavir alanı içinde bulunan dinlenme ve piknik amaçlı olarak kullanılan Milli Egemenlik Parkı’nın yenilenmesi, çevre düzenlenmesi ve yaşanabilir bir yer hale getirilmesi çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.

Daha önce bakımsız ve pislik içinde bulunan Milli Egemenlik Parkı’na çalışmalara başlayan Devrek Belediyesi, bu alanda yeni bir çevre düzenlemesi yaparak, vatandaşların özellikle hafta sonlarını ve diğer günlerini rahatlık ve huzur içinde geçirmelerini sağlamak için her türlü imkanı kullanıyor.

Piknik ve dinlenmek için buraya gelen vatandaşların araçlarını rahatlıkla park edebilmeleri için trafik sorunu çözülürken, tuvaletler, mangal yapılacak ocaklar yenilendi ve oturma yerlerinin üstü kapatıldı ayrıca çocuklar için de yeni oyun grupları yerleştirildi. Belediye sınırlan dahilinde mevcut ağaçlar ve yeşil alanları korumak, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni yeşil alanlara büyük bir önem verdiklerini anlatan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, vatandaşların rahat ve huzur içinde Milli Egemenlik Parkı içinde dinlenip eğlenebileceklerini, söyledi.

Milli Egemenlik Parkı’nın Devreklilerin nefes alabileceği bir yer olduğunu da anlatan Başkan Semerci, vatandaşların yoğun çalışma ortamından uzaklaşıp hafta sonlarını çoluk çocuğuyla rahat ve huzur içinde bu parkta geçirebileceklerini de kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Semerci şöyle konuştu, “Milli Egemenlik Parkına yeni bir düzen getirdik. Artık vatandaşlarımız rahatlık ve güven içinde bu alanda çoluk çocuğuyla piknik yapabileceklerdir. Oturma gruplarını yeniledik, mangal ocaklarını tamamladık. Yeşil alanlar oluşturduk ve çocuklarımızın rahatça oyunlarını oynayabilmeleri için de oyun grupları yerleştirdik. Halkımız buraya gelip gönül rahatlığıyla dinlenip pikniğini ve eğlencesini yapabilecekler. Bu önemli alanı halkımızın hizmetine sokmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA