"ergenekon" Davası

İstanbul - "Ergenekon" davasında tutuksuz yargılanan Doç. Dr. Emin Gürses, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan Gürses, terör örgütü suçlamasına değinerek, "Benim cebir ve şiddetim nedir. Koruma polisiyle geziyorum. Silahımı devlet verdi.. Akademisyenim. Üniversite izin vermeden panellerde konuşamam" dedi.

Gürses, hakkında 2003 yılından beri koruma kararı olduğunu ifade etti.

Hrant Dink öldürülmeden 3 ay önce savcılığı uyardığını dile getiren Gürses,"dedim. Dink'in öldürülmesi uluslararası operasyondur. Nereden mi biliyorum? Benim işim bilmek. Öğrendiklerimi halka aktarmak" diye konuştu.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyetince alınan ara kararlar açıklandı.

-Suç duyurusu-

Buna göre, 3 Haziran ve devam eden günlerde görülecek duruşmalarda, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yalçın Küçük, Ergün Poyraz, Mustafa Koç ve Yüksel Dilsiz'in savunmalarının alınmasına karar veren mahkeme, söz konusu sanıklara bildirimde bulunulmasına hükmetti.

Mahkeme, esas hakkındaki savunmaları sırasında sarf ettikleri sözleri nedeniyle de emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Albay Dursun Çiçek ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile avukatlar İrem Çiçek ve Oğuz Kayıran'ın da aralarında yer aldığı 8 kişi hakkında da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Duruşma, 3 Haziran Pazartesi gününe ertelendi.

Kaynak: AA