13. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği

Antalya - 13. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği, düzenlenen kortejle başladı.

Atatürk Anıtı ile İskele Meydanı arasında gerçekleştirilen kortejde öğrenciler, otellerin animasyon grupları, yurt dışından gelen heyetlerin temsilcileri, müzik ve halk oyunları grupları halkı ve turistleri selamladı. İskele Meydanı'ndaki törende, yerli ve yabancı gruplar, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileri sundu.

Alanya ve kardeş şehir Gladbeck arasında 1993'te başlayan dostluğun 20. yılı dolayısıyla Alanya'ya gelen Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Ferda Pulhan Sanat Atölyesi'nin Alanya Kültür Evi'ndeki sergisinin açılışını yaptı.

Etkinlikler Kızılkule önünde devam etti. Buradaki törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmasında Alanya'nın dünyada çok iyi tanındığını kaydetti.

Çavuşoğlu, Alanya'nın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Erhan Özdemir, kültür ve sanat etkinliklerinin hoşgörü ve birliktelik anlayışına katkı sağladığına işaret etti. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise Alanya ve belde belediyelerin kardeş şehirlerinden gelen heyetlerin de katıldığı festivalin, daha renkli geçtiğini söyledi.

Festivalin açılış törenin ardından Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek'in 2007'de oluşturduğu müzik topluluğu Taksim Trio sahne aldı. Etkinlikler kapsamında resim, fotoğraf ve heykel sergileri düzenlenecek, el sanatları ürünleri ve yöresel yemek satışının yapıldığı stantlar ziyaret edilebilecek.

Şenlik, 28 Mayıs Salı gününe kadar devam edecek.

Kaynak: AA