Vali Cengiz, Öğrenciler İle Birlikte Yemek Yedi

Mardin - Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Ömerli ilçesinde Gazi Yatılı Bölge Okulu'nu ziyaret etti. Vali Cengiz burada Vali Yardımcısı Müfit Gültekin, Ömerli Kaymakamı Tekin Erdemir, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Halil Homan,İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve okul öğretmenlerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Okulun eksikliklerini okul müdüründen öğrenen Vali Cengiz "Öncelikle eğitimin hayat boyu devam etmesi gerekir. Burada bize emanet edilmiş çocuklarımıza, öğrencilerimize sevgimizi vermeliyiz. Bir iş adamı bir okul yaptırabilir, bir öğretmenin bu okulu yapacak maddi geliri olmadığına göre, sevgi binası inşa edip öğrencilerine doğru ile eğriyi, siyah ve beyaz gibi ayırt etmesini sağlamalıdır. Öğretmenlerimiz eğitimin ölçütü için Türkiye ortalamasına bakacak. Başarı grafiğimizi Türkiye ortalamasını sıfır noktası olarak kabul ediyoruz. Türkiye ortalamasının altında değerler eksi değerler olarak belirlenecektir. Bu nedenle öğretmenlerimiz birlikte hareket edip öğrenci seviyesini yükseltmelidir" dedi.

Toplantının ardından Vali Cengiz YİBO'da öğrenciler ile birlikte yemek yedi.

Ömerli esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Vali Cengiz, Kaymakamlığa geçerek Kaymakam Tekin Erdemir'den de ilçe yapısı hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA