Minik Kalplerin Mutluluğu

Ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da eğitim sezonunun tamamlanmasına az bir zaman kala, okul öncesi eğitim kurumlarında yılsonu etkinlikleri düzenlendi.

Minik Kalplerin Mutluluğu
Okul idareleri tarafından organize edilen şişme oyun sahalarında zıplayarak doyasıya eğlenen minikler, organizasyon kapsamında dağıtılan pamuk şekerleri de afiyetle yedi.

Yüz boyaması, resim yarışması, oyun hamuru ile farklı karakterler oluşturma ve parmak boya çalışmalarının yer aldığı yılsonu etkinliklerinde bütün yıl öğrendiklerini sergileyen minikler, ailelerine hünerlerini sergiledi. Yılsonu etkinliklerine Kırtasiye firmalarından da destek sağlanıyor. Bartın’da Aydede, Gökkuşağı, 23 Nisan, 7 Eylül, Ayşe Özsoy Anaokulu ile İstiklal İlköğretim Okulu, Toki İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ve yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinliklerde kullanılmak üzere oyun hamuru, mum boya, parmak boyası, kuru boya, el işi setleri, yüz Boyası ve sulu boya gibi birçok ürün desteği sağlayan kırtasiye yetkilisi Ahu Denizci,Alpino ürünleriyle minik kalplerin eğitimine katkı sağladı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Anaokulları ve Okul Öncesi Eğitimin yılsonu etkinliklerine ilişkin yaptığı açıklamada, “2012-2013 Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşıldığı bu günlerde okullarımızın geçirdikleri verimli bir eğitim-öğretim yılının ardından yılsonu faaliyetleri ile sergilemekteler. Yorucu bir eğitim yılının ardından, çocuklarımızın aldıkları eğitimin neticelerini saygıdeğer velilerimizle paylaşmaları çok güzel. Bu çalışmaların sergilenmesinde velilerimiz 1 yılda gerçekleşen değişimin farkındalığıyla mutlu ve gururlu bir mizaca bürünmekteler. Çocuklarımız kadar ebeveynlerini de mutlu ve sevinçli görmek bizleri de mutlu etmektedir. Bilindiği gibi Okul Öncesi Eğitim, çocuklarımızın ilkokul eğitimine geçmeden okul ortamına alışkanlık kazanmalarına ve kazandıkları davranışları eğitim hayatlarının başlangıcında olumlu bir şekilde yansıtmalarına yardımcı olmaktadır. Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onları ilkokula hazırlamak, şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı oluşturmak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak; milli, manevi, ve kültürel değerleri vermek Okul öncesi eğitimin temel hedefleri arasında yer almaktadır. Çocukların öğrenme hızının çok yüksek olduğu dönem okul öncesi dönemdir. Okul öncesi eğitim çocuğun motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişimini destekler, özbakım becerilerini kazandırır ve onu ilkokula hazırlar. Çocukların keşfetmek ve öğrenmek için doğal bir eğilimleri vardır. Öğrenme çok erken yaşlarda başlar ve hayat boyu devam eder. Erken yaşam deneyimleri çocuğun okula, öğrenmeye ve kendi becerilerine dair geliştireceği tutumları belirler ve okul başarısını etkiler. Okul öncesi dönemde olumlu deneyimler yaşayan çocuk okula, öğrenmeye ve kendi becerilerine dair olumlu tutumlar geliştirir. Eğitimde önemli olan noktalardan biri de milli, manevi ve kültürel değerlerimizi çocuklarımıza kazandırmaktır. Büyüdükleri zaman milli ve manevi bilince sahip nesiller, ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyabilecek bir ruha sahip olacaktır. Nasıl ki 2023 vizyonu için bugünlerde canla başla çalışıyorsak, bugünün minikleri de ileride 2071 vizyonuna sahip olacak ve geleceğimizi inşa edeceklerdir” dedi.

Çocukların doğru biçimde eğitildikleri zaman milli, manevi ve kültürel değerlere bütün kalbi ile bağlı, ahlaklı, bilgili, görgülü, temiz, titiz, çalışkan, başarılı, erdemli, yüce kişiler olacağını ifade eden Müdür Şeker, “ Bu ruhla ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi, mutlu huzurlu bir toplum olmamız Allahın izniyle gerçekleşecektir. Bütün bunların eşliğinde doğru biçimde eğitildikleri zaman çocuklarımız milli, manevi ve kültürel değerlerimize bütün kalbi ile bağlı, terbiyeli, seviyeli, ahlaklı, bilgili, görgülü, temiz, titiz, çalışkan, yararlı, başarılı, olumlu, sevimli, olgun, saygın, erdemli, yüce kişiler olacaktır. Bizim de yüzümüz gülecek, gönlümüz şenlenecek, içimiz açılacak, gözümüz arkada kalmayacak, ilim, irfan ve inanç meşalemizi gelecek nesillere aktarmış olacağız. Bu sözlerle Okul Öncesi eğitime katkıda bulunan herkese, Öğretmenlerimize, Okul Yöneticilerimize, Saygıdeğer velilerimize, özellikle de kırtasiye yetkilisi Ahu Denizci hanımefendiye teşekkürlerimi sunarım. Şimdiden Okul Öncesi Eğitimden İlkokula geçecek minik kalplerimize de başarılar dilerim. Hepsinin ayrı ayrı gözlerinden öperim”dedi.

Kaynak: İHA