Bakan Avı: Boşaltılan Eğitim Binaları Başka İşlere Tahsis Edilmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eğitim Kampüsleri Mimari Proje Yarışması"nın ödül törenine katıldı.

Bakan Avı: Boşaltılan Eğitim Binaları Başka İşlere Tahsis Edilmeyecek
Düğmesinin kopmasından dolayı ceketinin önünü ilikleyemediğini söyleyerek,'Yurttan Sesler Korosu'nun unutulmaz ismi Hüseyin İleri'yi hatırlatan bir espiri yapan Bakan Avcı, salondakileri güldürdü.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, liseleri kapsayan "Eğitim Kampüsleri Proje Yarışması"nda ödül alanlar için gerçekleştirilen programa katıldı.

Balgat Anadolu Teknik Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine katılan Bakan Nabi Avcı, tören öncesinde ise 8 ilde hayata geçirilecek olan eğitim kampüsleriyle ilgili gerçekleştirilen yarışmada ödül alan projelerin bulunduğu sergiyi gezdi. Projeleri yakından inceleyen ve bilgi alan Bakan Avcı'nın bir proje üzerindeki imla hatasını kalemiyle düzeltmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bakan Avcı daha sonra okulun konferans salonuna geçerek, hayata geçirilmesi planlanan kampüslerle ilgili verilen bilgileri dinledi.

46 proje arasından seçilen ve ödüle layık görülen 8 proje törende ödüllendirildi. Hayata geçirilecek olan eğitim kampüslerinin temizlik, güvenlik ve yemek işlerini ihaleyi alan firma karşılayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ise kampüste sadece eğitim işiyle uğraşacak.

"BOŞALAN EĞİTİM BİNALARININ BAŞKA İŞLERE TAHSİS EDİLMEYECEK"
Ödül töreninde bir konuşma yapan Bakan Avcı, son 10 yılda eğitimde yapılan seferberliğe rağmen derslik yapımı konusunda hala alınması gereken bir mesafe olduğunu vurguladı. Göç alan bazı iller dışında derslik ihtiyacının hemen hemen çözülmek üzere olduğunu kaydeden Avcı, derslik sıkıntısını ise eğitim kampüsleriyle aşmak için kolları sıvadıklarını anlattı. 100 bin metrekare alanlara kamu arazileri yapılacağını anlatan Bakan Avcı, kampüslere taşınacak olan liselerden geriye kalan boş binaların başka işler için tahsis edilmeyeceğinin altını çizdi. Bu konuyla ilgili bir takım spekülasyonlar yapıldığını kaydeden Avcı şöyle konuştu:

"Kampüs alanına yakın olan bölgelerdeki liselerin bir kısmının kampüse taşınması sonucu kent içinde boşalan lise binaları eğitim-öğretim dışında başka işlere tahsis edilmeyecek. Bu binalarımız yeniden düzenlenerek ilk okul ve orta okul sistemimize tahsis edilecek. Böylece daha küçük yaştaki çocuklarımız, öğrencilerimiz, daha rahat şartlarda, nicel ve nitel standartlara uygun dersliklerde, evlerine daha yakın yerlerde mahallelerinde eğitim öğretim imkanına sahip olacaklar. Eğitim kampüsleriyle derslik açığının kapatılmasının yanı sıra yüksek standartlara sahip mekanlarda eğitim yapılmasını da sağlamış olacağız."

BAKAN AVCI MİMARLARA PİNK FLOYD'UN'THE WALL'ŞARKISINI TAVSİYE ETTİ
Bütün yarışmacıları ve jüriyi tebrik eden Bakan Avcı, sergi salonunda fark ettiği bir detayı da davetlilerle paylaşarak ilginç bir tavsiyede bulundu. Sergiyi gezerken Pink Floyd'un'The Wall'şarkısını duyduğunu ve mimarlara bu şarkıyı dinlemeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Avcı şunları söyledi:

"Zaman zaman sergi koridorlarında gezerken mimar arkadaşlarıma da söyledim; gençliğimde çok dinlediğimiz bir parça da uzaktan uzağa yankılanıyor gibi geldi. Pink Floyd'un'the wall'şarkısı... Ve dedim ki mimar arkadaşlara;'lütfen projeleri, bu tür projeler üzerinde çalışırken; hani arkada mimarlar müziksiz çalışmıyorlar bildiğim kadarıyla, Pink Floyd'u da arada dinlerseniz, Milli Eğitim Bakanı olarak çok mutlu olurum.'"

BAKAN AVCI, ESPİRİLERİYLE GÜLDÜRDÜ
Bakan Nabi Avcı, konuşmasının ardından ise ödülleri dağıttı.

Ödül dağıtımı sırasında ise zaman zaman espriler yapan Bakan Avcı salondakileri güldürdü. Ödül dağıtımı sırasında ceketinin önünü ilikleyemediğini, bunun saygısızlık olarak algılanmamasını isteyen Bakan Avcı, ceketin düğmesinin kopmasından dolayı ilikleyemediğini açıklayınca salondakileri hem gülümsetti hem de davetlilerin alkışını aldı.

Ödül alan mimarlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Bakan Avcı, mimarlara ise ödül alırken nasıl durulacağını da öğretti. "Bu işin bir raconu var" diyen Avcı, adeta salondaki ödül alacak mimarlara ders verdi. Bakan Avcı, "Eğer siyasetle çok yakından ilginiz yoksa ve çok ödül alan bir mimar veya bir sanatçı değilseniz, genellikle bu ödül törenlerinde arkamızı dönerek alıyoruz. Halbuki bu işin bir raconu olduğu, fotoğrafa nasıl poz verileceği çalışılarak edinilen bir şey. Şimdi uygulamalı olarak gösteriyoruz, bundan sonra gelecek arkadaşlar ona göre davranırlar" diye konuştu.

Bakan Avcı'nın son espirisinde ise'Yurttan Sesler Korusu'nun tanınan ismi Hüseyin İleri'yi hatırlattı. Levent Timurhan isimli bir mimar adının okunmadığı gerekçesiyle ödül için diğer mimarlarla sahneye gelmedi. Bakan Avcı ise oturduğu yerde bekleyen ve daha sonra kendi adının okunması üzerine tek başına sahneye gelen Levent Timurhan'ı Hüseyin İleri'ye benzetti.

"Arkadaşlar bu da bir'Hüseyin İleri Taktiği'dir" diyen Bakan Avcı, "Hatırlayın'Yurttan Sesler'vardı bir zamanlar. Bütün şarkılar söylenir, bütün sanatçılar çıkar ve Hüseyin İleri'nin; ben daha sonra kendisinden dinledim, özel ricasıyla en son da adı okunurmuş. Bakın şimdi yıllar sonra oradakilerin hiçbirini hatırlamıyoruz ama Hüseyin İleri'yi hatırlıyoruz" diyerek salondaki güldürdü.
Kaynak: İHA