4 Bin Öğrenci Şenlikte Buluştu

İzmit Belediyesi ile İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Öncesi Şenliği bu yıl ilk kez toplu olarak gerçekleşti.

4 Bin Öğrenci Şenlikte Buluştu
İzmit Perşembe Pazarı alanında gerçekleşen şenliğe 4 bin anasınıfı öğrencisi katıldı.

İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Şube Müdürleri Habip İlaslan, İbrahim Okutan, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sergilenen Kırklareli yöresi Gelin Alayı Halkoyunları gösterisinin ardından öğrenciler tarafından yere atılan şeker ve paraları toplayan çocuklar gösterilerde gönüllerince eğlendiler.

Şenlikte söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan son 10 yılda okul öncesi eğitim anlamında ülkemizde çok önemli adımlar atıldığını söyleyerek, “Okul öncesi eğitim; sağlıklı anne, baba ve birey olabilmenin en önemli parçasıdır. Ülkemizde son 10 yıldır okul öncesi eğitime büyük önem verilmeye başlandı. Başbakanımız önemli adımlar atmamızı sağladı. Okul öncesi eğitimin bu denli ilerlemesinde emeği unutulmayacak en önemli kişiler öğretmenlerimiz. Belediye olarak okullardan elimizi hiç çekmedik. Ciddi sayıda okulumuz var. Her birine yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi öğrencileri ve okul öncesi öğretmenleri tarafından şenliğe katılan öğrencilerle birlikte oyun hamuru, şapka yapma, yüz boyama, boncuk dizme, el baskısı gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenliğe katılan öğrenciler ayrıca kendileri için Perşembe Pazarı alanında kurulan oyun parkurlarında gönüllerince eğlendi. Öğrenciler için özel olarak getirilen kukla şovu da renkli görüntülere sahne oldu.
Kaynak: İHA