Boşanmalar En Çok Evliliğin İlk Üç Senesinde Gerçekleşiyor

Kütahya'nın Emet ilçesinde ‘Mutlu aile, başarılı çocuk’ konulu bir konferans veren İletişim Uzmanı Canten Kaya, boşanmaların en çok yaşandığı dönemlerin evliliğin ilk üç senesi olduğunu bunun nedeni ise bayanlar erkekleri, erkeklerin ise bayanları kendilerine benzetmeye çalışmasının olduğunu söyledi.

Boşanmalar En Çok Evliliğin İlk Üç Senesinde Gerçekleşiyor
Yaklaşık 20 yaşına kadar kekemelik sorunu yüzünden konuşamayan, ama şimdilerde yaptığı komedi türünde konferanslarla 1 milyondan fazla kişinin dinlediği, herkesin sevgisini kazanan Canten Kaya, Gaziemet Genç Girişimciler Derneği’nin düzenlediği yaklaşık 2 saat süren bir konferans verdi.

Konferansı, Emet Kaymakamı H.Mete Buhara, Emet İlçe Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı, Emet İlçe Emniyet Müdürü Akın Akkaya ve ilçe halkı dinledi. Bir çok ulusal kanalda da farklı programlara katılarak aile ve çocuk ilişkisi hakkında da bilgiler veren Canten Kaya, boşanmaların en çok yaşandığı dönemlerin evliliğin ilk üç senesi olduğunu bunun nedeni ise bayanlar erkekleri, erkeklerin ise bayanları kendilerine benzetmeye çalışmasının olduğunu söyledi.

Kaya “Aile içerisinde yaşanan sıkıntılardan en çok etkilenenler çocuklardır. Yapılan araştırmalarda suç işleyen çocukların büyük bir bölümünün anne-babalarının boşanmış olduğunu görüyoruz. Boşanmaların çocuklar üzerindeki etkisinin en somut örneği budur. Boşanmaların en çok yaşandığı dönemlerin evliliğin ilk üç senesidir. Bunun nedeni ise bayanlar erkekleri, erkeklerin ise bayanları kendilerine benzetmeye çalışmasıdır. Eşlerimizi Allah'ın birer emaneti olduğunu hatırımızdan çıkarmazsak, mutluluğu elde edebilir ve bu mutluluğu çocuklarımıza da yansıtabiliriz. Mutlu olan çocuklarımızda hayatın her alanında başarılı olmaya aday birer genç olabilirler" ’dedi.

Büyük ilginin olduğu seminerde konuşması sürekli kahkahalar ile kesilen Canten Kaya, stand-up sanatçılarını aratmayacak bir performans sergiledi.
Kaynak: İHA