Bahşılı Belediyesi İstihdama Yönelik Çalışmalara Hız Verdi

Kırıkkale Bahşılı Belediyesi ilçe ekonomisini güçlendirmek, istihdam sağlamak ve nüfusu arttırmaya yönelik çalışma başlattı.

Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, yaptığı açıklamada daha önce ilçeye 1000 öğrenci kapasiteli 5 bölümlü Fatma Şenses Meslek Yüksek Okulunu ve 1000 kişi kapasiteli ve halihazırda 350 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasını ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

250 kişi kapasiteli ikinci tekstil fabrikası için iyi niyet anlaşmasının imzalandığını belirten Bişkin, "Bayan giyim, imalat ve ihracat alanında ülkemizin ilk üç firması arasında bulunan Aslıhan Giyim Şirketi yöneticileri ile toplantı yaptık. Yaklaşık 250 kişinin çalışması düşünülen tekstil fabrikasının kurulması için belediyemiz ile Aslıhan Giyim arasında iyi niyet anlaşması yapıldı" şeklinde konuştu. Hafriyat ve saha beton çalışmaları tamamlanan Demir Çelik Fabrikası'nın da çok yakında üretime başlayacağını ifade eden Bişkin, Bahşılı Sanayi Bölgesine Asfalt Kaplama Fabrikası'nın temelini de bir ay içinde atacaklarını söyledi.

Bişkin, son olarak da dördüncü etap TOKİ'nin kurulması için, TOKİ başkanlığı ile görüşmelere başladıklarını vurguladı.

Muhabir: Ahmet Yaman / Musa Özyürek
Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA