03 Mayıs 2013 Cuma Haftalık Film Listesi

Vizyonda bu hafta 9 yeni film var.

03 Mayıs 2013 Cuma Haftalık Film Listesi
Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru

Tan 9 sene önce yaşadığı bir gönül kırgınlığı sonrası İzmir'i bir daha geri dönmeyi düşünmeyerek terk etmiştir. Çok yakın bir arkadaşının vefat haberini aldıktan sonra istemeye istemeye İzmir'in yolunu tutar. Selanikli Alexi Hristo ise 55 yıl önce bu güzel kentten göç etmiştir. Sevgili eşini yakın zamanda kaybeden Hristo, onun son dileğini gerçekleştirmek için karısının küllerini İzmir 'e götürmek üzere yola çıkar.

İkisi de farklı öykülerle bu şehre bağlı olan iki adamın yolu, bindikleri uçakta kesişecektir. Hristo son görevini yerine getirmek ve geçmişiyle yüzleşmek için kente gelir ama peşine hiç de hesapta olmayan ve onun yurt özlemini çok yanlış yorumlamış iki fırsatçı hazine avcısı takılacaktır...
Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Dikiciler üstlenirken, kadroda Hristo'yu canlandıran Bülent Arın'ın yanı sıra Ogün Kaptanoğlu, Selen Seyven, Melih Ekener, Somer Karvan, Selçuk Uluergüven gibi isimler yer alıyor...


Bir Hikayem Var

Genç bir sinemacı olma hayalindeki Mert 'in tek amacı ne olursa olsun kendi filmini çekmektir. Bu hayale ulaşmak için en yakın dostları Okay ve Aras'ı da yanına alarak projeye koyulurlar. Fakat film işi masraflıdır ve pek yerden borç para alırlar; borç isterken de kırk takla atarak yalanlar söylerler. Tabii bu yalanlar dönüp dolaşıp başlarına bela olacaktır. Fakat geri dönüş yoktur ve bir kere film çekmek için yola çıkmışlardır. Evden hesap çarşıya uymayınca, macera ve komedi dolu olaylar biribirini izler. Çıktıkları bu yolda, işler planladıkları gibi gitmeyince, kendilerini macera dolu, birbirinden komik olayların içinde bulurlar.

Filmin senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını Talip Karamahmutoğlu'nun üstlendiği filmde Kadir Doğulu, Müge Boz, Bülent Çolak, Emre Sungur, Turan Özdemir, Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerin yanı sıra Nuri Alço ve Coşkun Göğen gibi Yeşilçam'ın renkli isimleri de var. Filmin müzikleri ise Cahit Berkay ve Halil Sezai'ye ait...


Eski Dostlar


Eski bir suç ortağını ihbar etmemek için haopse giren ve 28 yıl yatan Val, bu uzun cezadan sonra nihayet çıkar. Hapishanenin kapısında kendisini en iyi arkadaşı Doc beklemektedir. Beraber ekibin diğer üyesi olan Hirsch ile buluşurlar. Sıkı dostlukları hiç eskimemiştir; kazanılan ve kaybedilen özgürlükler, sadakat ve ihanetleri, eski parlak günlerin şatafatı...

Hepsi bir bir geride kalmıştır. Fakat içlerinden biri çok tehlikeli bir sırrı da taşımaktadır. Eski bir patron tarafından oldukça zor bir seçimde bırakılmıştır ve çözüm bulmak için zamanı gitgide azalmaktadır. Eski ekip yeniden bir araya toplanmışken, bu işi çözmek için son bir kez daha belaya bulaşacaklardır...
Noah Haidle'ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Fisher Stevens otururken, filmin başrollerini Al Pacino, Christopher Walken ve Alan Arkin paylaşıyor.


Iron Man 3

Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark'ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?

Yarattığı alaycı karakterlerle hayran kitlesini geliştiren Robert Downey Jr.'ı dördüncü kez Tony Stark olarak izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini ise Shane Black üstleniyor.
Filmin çekimlerine Kuzey Carolina eyaletinin Wilmington kentinde gerçekleştirilen filmin senaryosu ise Drew Pearce'e ait. Downey Jr.'a Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Ben Kingsley, Guy Pearce, Rebecca Hall, James Badge Dale ve Ashley Hamilton isimleri eşlik ediyor.


Max'ın Maceraları Dinoterra


Çocuk filmi

Aslan Max 'ın Gölgelerin Efendisi'nin kristalleri ele geçirmesini başarıyla engelledikten sonra, bu kez Gölgelerin Efendisi daha güçlü olan Dinozor Kristalleri için geri döner. Gölgelerin Efendisi'nin kristalleri ele geçirmesi olduça zor olacaktır; çünkü bu kristaller yalnızca Dinozorların ait olduğu tarih öncesi çağda bulunabilmektedir!

Aslanların ezeli rakibi Beyaz Kaplanlar ile işbirliği yapan Gölgelerin Efendisi,onlar sayesinde Dinozorların çağına geçiş sağlayan büyülü zaman kapısına ait tek anahtarı da ele geçirir. Gölgelerin Efendisi 'ni durdurabilmek için Aslan Max ve arkadaşları onu zamanda yaptığı yolculuktatakip ederek üç güçlü Dinozor Kristalini Gölgelerin Efendisi 'nden kurtarmalıdır.


Muhalif Başkan


Kahramanımız Zafer'in belediye başkanı olduğu kasabada, göç almış yürümüştür. Kasabanın nüfusu neredeyse yarı yarıya inince, Zafer beldesini kurtarmak için pek çok yola başvurur. Ancak Fakat başvurduğu her çözüm yöntemi eski rakibi Cengiz'in oyunlarına kurban gider.

Zafer, danışmanı Özkan'ın ısrarını kıramaz ve kasabanın tanıtılması için festival düzenlemeyi kabul eder. Diğer cephedeyse Cengiz ve yardımcı Raci bu girişimin de önünü kesmek için planlarını hızlandırırlar. Fakat tam da bugünlerde iki rakibin çocukları arasında babalarının haberi olmayan büyük bir aşk yaşanmaktadır. Ozan ile Meltem'in sevgisi babalarının husumetini yenebilecek midir?

Filmin başrolünde Ferhan Şensoy yer alırken kendisine kadroda Yusuf Atala, Dost Elver, Ali Yaylı, Serkan Kuru, Türkan Kılıç, Meltem Parlak, Cansel Kula, Ferdi Atuner, Ali Uyandıran ve Nizamettin Şimşek gibi isimler eşlik ediyor. Filmin yönetmeni ise ilk uzun metrajlı işine imza atan Yüksel Torun.


Neredesin Süperman?


1990'larda Irak pekte yaşanası bir yer değildi. Aklımıza savaş ve Saddam Hüseyin'in geldiği bu zamanlarda,iki evsiz kardeş Zana, 7 ve Dana, 10,filmde Superman filmlerinden etkilenen iki küçük çocuk Amerika'ya gidip Superman'le yaşamak istediklerine karar verirler.

Çocukların amaçları Amerika'ya gidip Superman'i bulmak ve ondan yardım istemektir. Superman onların hayatlarını kolaylaştıracak ve onlara kötü davranan herkesi cezalandıracaklardır. Zana Superman'in cezalandırmasını istediği insanların listesini yapmaya başlar. Listenin başında Saddam vardır. Büyük kardeş ise planın somut kısmıyla ilgilenmektedir, para,pasaport ,ulaşım. Ne yazık ki bunların hiçbirine sahip değildirler ama yine de hayallerini takip etmeye karar verirler. Filmin yönetmenliğini Saddam teröründen kaçarak İsveç'e sığınan bir Kürt ailenin çocuğu olan Karzan Kader yapıyor.


Pas ve Kemik

Katil balina eğitmeni olan Stephanie ile 5 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra kimsesiz, evsiz ve parasız kalan Ali'nin yolları bir gece kulübünde çıkan kavga sonrası tesadüfen kesişir. Aslında tamamen ayrı dünyaların insanı olan Stephanie ve Ali'ye kader bir oyun daha oynar. ulaşılmaz gibi görünen Stephanie akvaryumdaki bir kaza sonucu kötürüm kalır ve Ali ömrünün geri kalanını Stephanie'nın mutlu olmasına adar.

Fransız yönetmen Jacques Audiard'ın, Craig Davidson'ın kısa hikayesinden Thomas Bidegain ile beraber uyarladığı ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini ise Marion Cotillard ve Matthias Schoenaerts paylaşıyor.


Zoraki İkili


Bobigny'nin bir mahallesinde bir sabah,şafak vakti küçük bir göçebe grubunun yanında Eponine Chaligny'nin cesedi bulunur. Eponine Chaligny oldukça etkin bir insan olan, Fransa'nın ilk patronlarından Jean-Éric Chaligny'nin karısıdır. Bay Chaligny bir süredir Fransa'yı sarsan oldukça karmaşık olaylar zincirinin ortasındadır. O sabah iki bambaşka dünyadan gelen iki insanın hayatları kesişecektir.

Osman Diakité, Bobigny'nin finans bölümü polisi ve François Monge ise Paris'in ünlü cinayet masası amiridir. Yaptıkları araştırmalar onları bir taraftan Paris'de bir sendikaya yönlendirirken diğer yandan da Bobigny'nin banliyölerinden biriyle birlikte göçmen ilişkilerine yönlendirecektir. Filmin yönetmenliğini David Charhon yaparken,başrollerde Omar Sy, Laurent Lafitte, Sabrina Ouazani'yi izliyoruz.