“Pusuda” 52 Yıl Sonra Yine Köylerde

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Cahit Atay’ın “Pusuda” adlı oyununu köylerde sahnelemeye başladı.

“Pusuda” 52 Yıl Sonra Yine Köylerde
Toplumun her kesiminin tiyatroyla tanışması için önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçiren ve bugüne kadar birçok kez Eskişehir’in köyleri için ücretsiz matineler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları şimdi de köylerde sahne açtı. İnönü İlçesi’ne bağlı Oklubalı Köyü’nün köy meydanında sahnelenen Pusuda oyununa köy halkı büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Caferoğlu da katıldı.

Yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu sanatçılarından İsmail Dündar’ın üstlendiği “Pusuda” adlı oyun Haziran ayı boyunca Eskişehir’in birçok köyünde sahnelenecek. Köylerdeki toplumsal yaşamı konu alan “Pusuda” adlı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları İsmail Dündar, Serhat Onbul ve Emre Demirci rol alıyor.

Pusuda Oyunu bundan tam 52 yıl önce aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu bir grup tiyatro sevdalısı genç tarafından kurulan Türk Devrim Ocakları Oda Tiyatrosunca Eskişehir’in köylerinde sahnelenmişti.
Kaynak: İHA