İzmir'de Kadın Adaylar Bir Bir Ortaya Çıkmaya Başladı

İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu sonrasında da Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, "İzmir’de kadın belediye başkanları görmek isteriz" şeklindeki açıklamalarının ardından Çiğli’nin vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut’un da, ilçede adaylık çalışmaları yürütmeye başladığı öne sürüldü.

İzmir'de Kadın Adaylar Bir Bir Ortaya Çıkmaya Başladı
Bulut’un yakın çevresine, "Eşimden dolayı Çiğli halkına borcum var. Hem yarım kalan hizmetleri tamamlamak hem de her şeyiyle hazır 40 projeyi hayata geçirmek için yola çıktım” dediği öne sürüldü.

Karşıyaka, Bayraklı ve Aliağa’dan sonra bir kadın aday da Çiğli’den çıktı. Bayraklı’da Avukat Pınar Susmuş’un dışında henüz net bir tavır konmamış olsa da eski Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut’un da bir süredir adaylık yönünde hazırlıklar yaptığı öğrenildi. Bulut’un ilçede ev ziyaretlerine başladığı öne sürüldü.

ÇİĞLİ’YE KADIN BAŞKAN İYİ BİR TERCİH OLUR
2009 yerel seçimlerinde eşi Ensari Bulut ile birlikte ilçede çalmadık kapı bırakmadığı belirtilen Ester Bulut’un, genç ve kadın kimliğinin yanı sıra bölgenin sorunlarına vakıf, halkın sevgisini kazanmış olmasına dikkat çekildi.

CHP Genel Merkezi’nin yüzde 33’lük kadın kotası kapsamında İzmir metropolde en az 5 kadın belediye başkan adayı göstereceğini iddia eden partililer, özellikle Alevi vatandaşların yoğunlukta olduğu Çiğli’de yönetime bir kadın adayın düşünülmesinin son derece yerinde olacağı görüşünde birleşti.

ELİMDE 40 PROJE VAR
Kulislerde Bulut’un henüz resmi bir açıklama yapmamasına karşın gerek ev ziyaretleri gerek ekip oluşturma girişimlerinin aday adaylığının somut bir göstergesi olduğu dile getirildi.

Bulut’un yakın çevresine bu düşüncesini açıkça dillendirdiği ve “Eşimden sonra Çiğli hak ettiği hizmeti alamadı. Oysa çok önemli projeler hazırlanmıştı ve bunlar beş yıl içerisinde hayata geçirilecekti. Şimdi elimde kırka yakın proje var ve hepsi hazır halde. Hem eşimden dolayı Çiğli halkına olan borcumu ödemek hem de bu projeleri gerçekleştirmek için bu dönem aday olacağım” dediği belirtildi.
Kaynak: İHA