Gkv Genç Meclis Heyeti İçişleri Bakanı Muammer Güler’le Buluştu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, GKV Genç Meclis Başkan ve kabine üyelerini makamında kabul ederek hazırladıkları yasa taslaklarını inceledi.

Güler, öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek yaptıkları çalışmaları takdirle izlediğini söyledi.

GKV Genç Meclisi İçişleri Bakanı Selin Doğrusöz’e çalışmaları hakkında sorular yönelten İçişleri Bakanı Muammer Güler gençlerin ülke sorunlarına yönelik çözüm üretme çabasını takdir ettiğini belirterek “Toplum içerisinde farkındalık yaratma çabanızı takdir ediyorum” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın önderliğinde çalışmalarını yürüten ve bir çok devlet lisesinin öğrencisinin de görev aldığı GKV Genç Meclis Başkan ve kabine üyeleri çeşitli temaslarda bulunmak ve hazırladıkları yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e vermek üzere Ankara’ya giden heyet İçişleri Bakanı Muammer Güler’i ziyaret etti. Genç Meclis Başkan ve üyelerini makamında kabul eden İçişleri Bakanı Muammer Güler öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek hazırladıkları yasa taslaklarını inceledi. Taslaklar üzerindeki görüşlerini öğrencilerle paylaşan İçişleri Bakanı Muammer Güler gençlerin erken yaşlarda birlikte çeşitli organizasyonların içerisinde olmasının önemli olduğunu belirterek yapılan çalışmaların gelecekte kendileri için önemli bir yol gösterici olabileceğini de söyledi.

Genç Meclis tarafından hazırlanan yasa taslağı üzerinde incelemelerini yaptıktan sora madde madde bütün tasarıyı öğrencilerle görüşen Güler öğrencilere çevreleriyle ilgili konulara karşı daha duyarlı olmaları yönünde tavsiyelerde de bulundu.

GKV Genç Meclisi heyetine Proje GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar rehberlik yaparken, Genç Meclis Onursal Başkanı Muammer Alhan Babat ile Genç Meclis Başkanı Ayla Watsuji başkanlık yaparken, Genç Meclis Başbakanı Ece Göktaş, İç İşleri Bakanı Selin Doğrusöz, Milli Eğitim Bakanı Hasan Aysa, Adalet Bakanı Furkan Batur, Sağlık Bakanı Melis Ağkale, Dış İşleri Bakanı Ceyhun Karakan heyette yer aldı

GKV Genç Meclis Gaziantep il genelinde eğitim vermekte olan liselerin 9.,10. ve 11. sınıf düzeyindeki öğrenciler katılımıyla oluşturuldu. Proje kapsamındaki her okuldan 7-12 temsilci öğrenci ve bir öğretmen katılımı ile gerçekleştirilen projenin koordinasyonunu ve ev sahipliği GKV Özel Liseleri Proje ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Gaziantep’te yer alan İMKB Anadolu Lisesi, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı projede, öğretmenler sadece gözetim yaptılar, öğrenciler ise aktif olarak görev aldı. Hazırladıkları yeni yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunmak üzere Ankara’ya giden GKV Genç Meclis heyetini makamında kabul eden İçişleri Bakanı Muammer Güler kendisine sunulan dosyayı inceledi. Uzun yıllar Gaziantep Valiliği görevini yürüten İçişleri Bakanı Muammer Güler karşısında Gaziantep’ten gelen öğrencileri görünce çok mutlu olduğunu da söyledi.

Öğrencilere geniş zaman ayıran İçişleri Bakanı Muammer Güler yapılacak çalışmalarla ilgili öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak “Toplum içerisinde farkındalık oluşturma çabalarınız çok güzel. Kendinizi, okullarınızı, ailenizi ve yaşadığınız çevreleri sorgulayan çalışmalar yapmanız, ve tespit ettiğiniz sorunlara yönelik çözüm önerileri üretmeniz çok önemli” diye konuştu.

Daha sonra GKV Genç Meclis heyetiyle İçişleri Bakanlığındaki bölümlerde incelemeler yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi. Kendisiyle yalnız fotoğraf çektirmek isteyen Genç Meclis Başkanı ve kabine üyelerini kırmayan Güler “Gençliğimiz çok iyi yetişiyor. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sinin mimarı sizler olacaksınız. Hepinizi yürekten kutluyorum. Kapılarımız daima sizlere açıktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA