Ev Hanımları Karaman’ı Tanıyor

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından haftanın iki günü ev hanımlarına Karaman’ın tarihi, kültürel ve sosyal alanları gezdiriliyor.

Ev Hanımları Karaman’ı Tanıyor
Bu geziler için özel olarak tasarlanan, Karaman Belediyesi’ne ait gezi aracı ile gerçekleşen gezide ev hanımlar tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra Karaman Belediyesi Hizmet Binası, Gönül Gözü Kahvesi, Bilim ve Deneme Merkezi, Hanımlar Kültür Merkezleri ve belediyenin çalışma yaptığı birçok alanı görme şansı buluyor. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Karaman Belediyesi olarak amacımız ev hanımlarına Karamanımızın tarihi mekanlarını, sosyal alanlarını gezdirmek ve bu alanlarla ilgili onlara bilgiler sunmaktır. Her hafta belirlenen bir mahallede bulunan ev hanımlarımızı evlerinden alıp Karaman’ın önemli mekanlarını bir rehber eşliğinde gezdiriyoruz. Hanımlarımız uygulamadan son derece memnunlar. Günümüz toplumlarında önemli bir yere sahip olan hanımlarımız Karamanımızın kültürel ve tarihi mekanları konusunda bilgi sahibi oluyor ve Karaman Belediyesi'nin çalışmalarını yakından gözlemleme fırsatı buluyorlar" dedi.

Geziye katılan ev hanımları ise bu faaliyetin çok anlamlı olduğunu belirterek, ev hanımlarının belediyenin başlattığı bu etkinliğin son derece önemli ve eğlenceli olduğunu, asla kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA