Başmakçı'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar - Başmakçı ilçesinde bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilecek "Flamingo ve Yumurta Festivali"nin hazırlıkları sürüyor.

İlçede 31 Mayıs-2 Haziran'da festivalin yapılacağı alanda bayraklar asılıyor, lunapark kuruluyor ve çevre düzenlemeleri belediye işçileri tarafından gerçekleştiriliyor.

Başmakçı Belediye Başkanı Halil Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 9 yıldır bir bayram havasında geçtiğini, sadece eğlence olarak değil, eşlerin dostların bir araya geldiği özel bir gün olduğunu belirtti.

Festivalde, bebek emekleme, en ağır yumurta, en güzel buzağı ve bisiklet yarışları yapılacağı bilgisini veren Özcan, halk oyunu gösterisi sunulup Ankaralı Ayşe ve Hüseyin Kağıt tarafından konserler verileceğini sözlerine ekledi.

-Minik öğrencilerin ilk mezuniyet heyecanı

Başmakçı ilçesinde, Öğretmen Habibe Eren Anaokulunda minikler için ilk mezuniyet töreni yapıldı.

Başmakçı Belediye Başkanı Halil Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Kara, okul müdürleri ve velilerin katıldığı törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, skeç gösterileri yapıldı ve şarkılar söylendi. Daha sonra cübbelerini giyen öğrenciler, keplerini havaya fırlattı.

Etkinlikler sonunda ise mezuniyet pastası kesildi.

Kaynak: AA