Samsun'a “elektronik Denetim Sistemi” Kuruluyor

Samsun'da kurulacak olan elektronik denetim sistemi sayesinde şehrin cadde ve kavşaklarında trafik kurallarını ihlal eden araç sürücülerine ceza yağacak.

Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından şehirde yapılan keşif ve incelemeler tamamlandı. Şehrin cadde ve kavşaklarına konulacak olan sistem sayesinde artık sürücüler kırmızı ışık ihlali yapamayacak, emniyet kemeri takmak zorunda olacak, park yasağını ihlal etmeyecek, şerit ihlali yapamayacak ve hız sınırını da aşamayacak. Yeni uygulama yürürlüğe girdiğinde sürücülere otomatik olarak sistem sayesinde cezai işlem uygulanacak ve fotoğraflarını da çeken sistem ise adreslerine ceza kağıdı gönderilecek. Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi tarafından onaylandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağı öğrenildi. Sistemi Büyükşehir Belediyesi'nin ihale yapıp kuracağı ifade edildi.

Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, "Baruthane mevkisinde zaman zaman kaza oluyordu. Buraya otomatik hız sınırını belirleyen radar cihazı kuruldu. Bu da yeterli değil. Vatandaşlar bu bölgeye yaklaşınca yavaşlıyor ve ardından da hız yapmaya devam ediyor. Yeni yapılacak olan elektronik denetim sistemi artık trafik kuralları ihlali ve kazaların önüne geçecek. Aynı zamanda polis ile ceza yazılan vatandaş arasındaki tartışma ve gerginlik son bulacak" dedi.

Kaynak: İHA