Palandöken’de Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün Kuruluş Yıldönümü Etkinliği

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 166. Kuruluş Yıldönümü Palandöken Kaymakamlığı Eşgüdüm toplantısında kutlandı.

Palandöken Kaymakamlığı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından Müdürlüğün kuruluşunun 166. Yılı, pazartesi günleri Kaymakam Şenol Esmer başkanlığında düzenlenen Kaymakamlık Eşgüdüm Toplantısında kutlandı.

Palandöken Kaymakamlığına bağlı tüm birim müdürlerinin katıldığı ve Müceldili Konağında düzenlenen kahvaltılı toplantıya başkanlık eden Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, mülkiyet hakkının insan hakları beyannamesi ile güvence altına alınmış bir hak olduğunu ifade ederek, bu hakkın doğru ve adil bir şekilde kullanılması amacı ile kurulmuş olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Mülkiyet olgusunun insanın doğası gereği var olduğunu, sahip olduğunu koruma, onu idame ettirme ve sonraki nesillere aktarma ihtiyacı ile hareket ettiğini belirten Esmer, tapu çalışmalarının bu ihtiyaca cevap verebilmek adına özellikle son yıllarda tüm eski kayıtları da gözden geçirmek suretiyle, adil bir düzenlemeyi sağladığını dile getirdi.

Çalışmaları dolayısı ile başta Palandöken Tapu Müdürü Levent Kara olmak üzere, tüm personele tebrik eden Esmer, nezaket göstererek böyle bir organizasyon yaptıkları için kendilerine teşekkür etti ve nice yıllar temennisinde bulundu.

Palandöken Tapu Müdürü Levent Kara’da, Palandöken İlçesi dâhilinde yapılan çalışmaların, Türkiye genelinde konu ile ilgili olarak yürütülen hizmetler çerçevesinde eksiksiz yerine getirilmesi, kişilerin mülkiyet haklarının korunması ve devamlılığın sağlanması amacı ile sürdürüldüğünü, Kaymakam Esmer’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Osmanlıdan Günümüze Tapu Arşivi” isimli bir kitap hediye etti.
Kaynak: İHA