Gesso Olimpiyatlarının 3. Emet’te Yapıldı

Gazi Emet Sözel Sayısal Olimpiyatları (GESSO) Kütahya’nın Emet ilçesinde 130 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştiren olimpiyatlarda Kütahya, Afyon, Uşak ve Manisa illerinde öğrenim gören öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Merkez ve bölgesel olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen organizasyon törenlerine Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Fatih Atalık, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Kütahya Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Zorlu, Emet İlçe Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı katıldı.

Türkiye genelinde olimpiyat düzenleyen nadir okullardan olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gazi Emet İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Güler; ”Hayatta bir gayesi olmayan insanlar bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler. Onlar kendi hareket etmez suyun akışına kapılırlar. Gazi Emet İlköğretim Okulu olarak suyun akışına kapılanlardan değil, suya yön verenlerden olmak amacıyla bu olimpiyatları geleneksel hale getirdik. Her yıl artan ilgi ile önümüzdeki yıllarda da bu etkinliğimizi devam ettireceğiz” dedi.

Olimpiyatlar merkez okul kategorisi sözelde birinci Şule Sarıdaş, ikinci İlknur Koç, üçüncü Salih Özdek, sayısalda Emre Uzungöz birinci, Emre Akbaş ikinci, Rana Edis üçüncü oldu. Bölgesel değerlendirmelerde ise, sözel bölümde Tavşanlı Milli Egemenlik İ.Ö.O’dan Bekir Ünal birinci, Afyon Sandıklı Miralay Reşit İ.Ö.O’ dan Nurettin Sezer ikinci, Tavşanlı Milli Egemenlik İ.Ö.O’dan Samet Oruç üçüncü oldu. Sayısal kategorinde ise, Gediz Altınkent İ.Ö.O’dan Ahmet Genç birinci, Tavşanlı Milli Egemenlik İ.Ö.O’dan Hüseyin Korkut ikinci ve yine aynı okul öğrencisi Hasan Yargıç üçüncü oldu.

Olimpiyatlarda dereceye girenlere Emet Belediyesince dizüstü bilgisayar ve tablet hediye edilirken, organizasyon çerçevesinde toplanan çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Kaynak: İHA