Çocukluk Arkadaşları Nazmiye Demirel’i Anlattı

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in vefatı, doğduğu yer olan Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesinde derin bir üzüntüyle karşılandı.

Komşuları Nazmiye Demirel’den övgüyle söz etti

Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf da, Nazmiye Demirel’in sevilen ve sayılan biri olduğunu belirterek, ölümüyle beldenin matem havasına büründüğünü söyledi.

Başkan Şataf, Nazmiye Demirel’in defnedileceği yerle ilgili kendisine bir talimat gelmediğini ancak büyük bir ihtimalle belde mezarlığındaki aile mezarlığına defnedileceğini anlattı. Aile mezarlığında Nazmiye Demirel’in vefat eden babası Mesut Şener, annesi Kebira (Kübra) Şener, kız kardeşi Faden Güneş Şener ve erkek kardeşi Yılmaz Şener'in mezarları bulunuyor. En küçük kardeşi Ali Şener ise Ankara'da yaşıyor.

ON YIL HALI DOKUDUK
Çocukluk arkadaşı Seher Çam, Nazmiye Demirel ile 10 yıl boyunca birlikte halı dokuduklarını, ölüm haberini alınca büyük üzüntü yaşadığını belirterek "Ben onun çırağıyım. Halı dokumayı öğretti. Çok hanım biriydi. Süleyman Demirel, Amerika Birleşik Devletleri'nde iken o burada öylece bekledi. Halı dokudu. Ölüm haberine çok üzüldük. Ankara'ya kadar gittik rahatsızlığı sürecinde ama görüşemedik” diye konuştu.

Uzaktan akrabası olan Osman Yassıkaya ise Nazmiye Demirel'in gençlik yıllarında halı dokuduğunu belirterek şunları söyledi: "O dönem kıtlık vardı. Devlet yeni harpten çıkmıştı. Genç kızlar halı dokur ekonomik girdi sağlardı. Çok hanım biriydi. Zenginle zengin, fakirle fakir olmasını bilirdi"

ANIT MEZARA DEFNEDİLMEYECEK
Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf, Nazmiye Demirel'in 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için hazırlanan Çalça Tepesi'ndeki anıt mezara defnedilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Burası sayın Cumhurbaşkanımız için tahsis edilmiş bir yerdir. Bu nedenle onun dışında kimsenin buraya defni söz konusu olmaz" dedi.

Çalça Tepesi'nde Süleyman Demirel'in bir heykeli ve bu heykelin yanında iki metrekarelik anıt mezar yeri bulunuyor. İslamköy'ü kuşbakışı gören tepenin etrafında Demirel'in 9'ncu Cumhurbaşkanı olması münasebetiyle bu dönemi simgeleyen dokuz küçük gölet bulunuyor.
Kaynak: İHA