Bursa'daki Trafik Kazası

Afyonkarahisar - Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinden Çanakkale'ye geziye giderken Bursa'nın Karacabey ilçesinde otobüsün devrilmesi sonucu kazada ölen İmrallı İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Mumcu için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Törene Mumcu'nun yakınları, İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ceylan, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bayat Kaymakamı İmamoğlu, Mustafa Mumcu'nun kısa hayatını, dolu dolu yaşadığını, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yaptığını söyledi.

İmamoğlu, "Biz ondan razıyız, Allah da ondan razı olsun. Biz Mustafa öğretmenin iyi birisi olduğuna inanıyoruz. Çanakkale'ye geziye giderken görev şehidi oldu, rabbim inşallah onu da Çanakkale şehitleri arasına dahil eder" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın da Çanakkale'deki şehitlikleri görmek için yola çıkan öğrencilerle birlikte bulunan Mustafa öğretmenin, elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı.

Yalçın, öğretmen yetiştirmenin kolay olmadığını, eğitimci olarak bunu iyi bildiklerini belirterek, "Alimin ölümü, alemin ölümüdür. Öğretmen de bugün bir alimdir, öğreticidir, eğiticidir. Mustafa öğretmen, gönlümüzde ebediyyen yaşayacak, geride kendisi gibi yüzlerce öğrenci bıraktı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mumcu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, meslektaşları, öğrencileri ve ilçe halkının omuzlarında Merkez Camisi'ne götürüldü. Mumcu, öğlen kılınacak namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek.

Ziya Günday idaresindeki 03 VR 191 plakalı otobüs, Karacabey-Bandırma karayolunun Çavuşköy Kavşağı mevkisinde devrilmiş, otobüsün içerisinde bulunan bir öğretmen hayatını kaybetmiş, 5'i öğretmen, 45 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA