Bölgeler Tünellerle Birbirine Bağlanacak

Kahramanmaraş - Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden gidiş-geliş istikametinde 12 kilometre uzunluğundaki tünel hizmete açıldığında Karadeniz'i ve İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak.

Merkeze bağlı Kurucuova köyü Kaman Dağı'nda devam eden tünel çalışmalarında kısa sürede önemli mesafe alındı. Temeli, 20 Kasım 2012'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan tünel projesinde şuanda 6 ayrı noktada günde 30 metre kazı çalışması yapılıyor.

Gidiş-geliş istikametinde 12 kilometre uzunluğunda 6 ayrı tünelden oluşan ve halen 9 kilometrelik kısmında çalışma yapılan projenin yüzde 50'si 7 ay gibi sürede tamamladı. Kalan 3 kilometrelik bölümde ise çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak. Tünelin yanı sıra 8 vidayüdük ve 23 kilometrelik yolun 2014'de hizmete açılması planlanıyor. Yaklaşık 260 milyon liraya malolması beklenen projenin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş-Göksun arası 40 dakikaya inecek. Ayrıca, Karadeniz ve İç Anadolu tünellerle Akdeniz'e bağlanacak.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünel ve viyadük çalışmalarının planlanan şekilde devam ettiğini söyledi.

AK Parti döneminde hayallerin gerçeğe dönüştüğünü anlatan Pakdil, şunları kaydetti:

"Burada dağların altında muazzam bir çalışma yapılıyor. Yüklenici firma 6 ayrı noktada günde 30 metre tünel açıyor. İnşallah kısa bir süre sonra bunu 40 metreye çıkartacaklar ve 30 Eylül 2013'de tünel açma işlemi sona erecek. Böylece gidiş geliş istikametinde 12 kilometre olan tünel çalışması bir yıldan önce bitirilecek."

-"Tünelin ucu göründü"

Tünellerin hem İç Anadolu'yu hem de Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacağını vurgulayan Pakdil, "Biliyorsunuz Karadeniz'den Akdeniz'e yol projeleri devam ediyor. Dolayısıyla o bölgelerdeki ve Kahramanmaraş'taki tünellerin tamamlanmasıyla Karadeniz Akdeniz'e bağlanacak.Tünelin ucu göründü. İnşallah 30 Eylül'de tamamı görünmüş olacak. Projenin verilen tarihten önce tamamlanacağını umuyoruz. Böylece bu bölge ülkemizin en önemli yol güzergahlarından biri olacak. Hakikaten burada otoyol standartlarında bir yol çalışması var. Ülkemizin kalkınması açısından çok önemli bir projenin hayata geçiriliyor olmasından da ayrıca mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

-"Ayda 900 metre tünel açılıyor"

Projede teknolojinin bütün imkanlarının kullanıldığını ve büyük bir başarı elde edildiğini anımsatan Pakdil, "Şuanda ayda ortalama 900 metre tünel açılıyor. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. Belki de böyle bir projede bu şekilde bir ilerleme yok" ifadelerini kullandı.

Pakdil, yol güzergahının tamamlanmasıyla Kahramanmaraş'ın bir körfez olma dışında bölgeler arası geçiş merkezi haline geleceğini, bunun da kent turizmi ve ekonomisine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kaynak: AA