Uçurtma ve Bisiklet Şenliklerinde Emre Aydın Rüzgarı

Küçükçekmece Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bisiklet ve Uçurtma Şenlikleri kapsamında ünlü pop-rock sanatçısı Emre Aydın, Küçükçekmeceli hayranlarıyla buluştu.

Uçurtma ve Bisiklet Şenliklerinde Emre Aydın Rüzgarı
Zehra Mustafa Dalgıç Lisesi’nde başlayan, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde devam eden şenliklere ve konsere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Zehra Mustafa Dalgıç Lisesi Müdürü Raif Gökbağ, Avrasya Türk Federasyonları Derneği Genel Sekreteri İsmail Cengiz, Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ümit Doğan ve birçok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

PEDAL ÇEVİREREK START VERDİ
Zehra Mustafa Dalgıç Lisesi’nde 15. Bisiklet Şenliği kapsamında düzenlenen törende İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Bisiklete binmek için Pazar sabahından daha güzel bir zaman olamaz. Bugün biz yarışmayacağız. Keyifli keyifli gezeceğiz; bunun tadını çıkaralım.”diye konuştu.

Aziz Yeniay’ın pedal çevirerek start verdiği 15. Bisiklet Şenliği’nde ayrıca Küçükçekmece Belediyesi tarafından bisiklet sürücülerine çekilişle ‘Dağ Bisikleti, Bisiklet Kaskı ve Bisiklet Eldiveni’ hediye edildi.

‘KAYBOLAN UÇURTMA KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İSTEDİK’
Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen 10. Uçurtma Şenliği kapsamında ise Malezya, Fransa, Kuveyt ve Hollanda’dan gelen profesyonel uçurtmacılar büyük beğeni topladı. “Sabah binlerce bisiklet severle yola çıktık ve buraya geldik. Sonrasında uçurtmalarımızı saldık gökyüzüne. Dünyanın dört bir yanından gelen yetim çocuklarımız burada. Onların üzüntülerini bir nebze olsun azaltmak için uğraştık. Aynı zamanda da kaybolan uçurtma kültürünü yaşatmak istedik.”diyerek tüm katılımcılara teşekkür eden Aziz Yeniay, profesyonel uçurtmacılar ve yetim çocuklar ile uçurtma uçurarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. Uçurtma Şenliği kapsamında ise bu yıl, ‘En Yüksek Uçurtma Uçuran’ Mert Demir ‘e bisiklet hediye edilirken, ‘En İlginç Uçurtma’ sahipleri Sedef Sevil ve Beyzanur Kolay’a katılımcılı ülkelerin bayraklarının bulunduğu dev bir uçurtma verildi.

5000 KİŞİYE UÇURTMA
İlk 5000 katılımcıya uçurtma hediye edilen şenliğin sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Avrasya Türk Federasyonları Derneği Genel Sekreteri İsmail Cengiz’e ve Martı Uçurtma Kulübü adına Altan Güvenli’ ye plaket vererek teşekkür etti. Programın devamında ise profesyonel uçurtmacılara protokol üyeleri tarafından plaket verilirken, yurt dışından gelen yetim çocuklara da Küçükçekmece Belediyesi tarafından spor giyim malzemeleri hediye edildi.

HEP BİR AĞIZDAN SÖYLEDİLER
Şenlikler kapsamında konser veren ünlü sanatçı Emre Aydın da, dillere pelesenk olan şarkılarını Küçükçekmeceli hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Konser boyunca hep bir ağızdan ünlü isme eşlik eden Küçükçekmeceliler, Emre Aydın’ın buğulu sesi ve birbirinden güzel şarkılarıyla unutamayacakları dakikalar yaşadı. Konser sonrasında da Aziz Yeniay ünlü sanatçıya teşekkür ederek günün anısına plaket ve uçurtma verdi.

BAŞKAN YENİAY'LA UÇURTMA UÇURDULAR
Uçurtma Şenliği, bu yıl farklı ve anlamlı bir buluşmaya da ev sahipliği yaptı. Şenlik kapsamında, Somali, Suriye, Türk Cumhuriyetleri ve Bosna Hersek’ten gelen yetim çocuklar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile Küçükçekmece Göl Kenarı Sosyal Tesisler’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Misafir çocuklar yemeğin ardından Başkan Aziz Yeniay’la birlikte uçurtma uçurarak keyifli anlar yaşadı. Çocuklara moral ve motivasyon kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyunca, tarihi ve turistik yerleri de (1453 Panaroma, Miniatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya) rehberler eşliğinde gezen konuk çocuklar, yaptıkları Boğaz gezisiyle İstanbul’u daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Gün boyu süren etkinlikler kapsamında, Küçükçekmeceliler Harlem Şov, Karizma Şov ve Tek Tekerlek Bisiklet Gösterileri ile eğlenceli dakikalar geçirdi.
Kaynak: İHA