Şule Perinçek’ten “ergenekon” Değerlendirmesi

Gazeteci Şule Perinçek, Ergenekon davasından tutuklu bulunan eşi İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve oğlu Mehmet Perinçek’in asılsız suçlamalarla cezalandırıldığını belirterek, eşi hakkında bulunan 8 ayrı atılı suçun nesnel olarak olmadığını söyledi.

Şule Perinçek, Maltepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Söz Uçar, Yazı Kalır” söyleşisinde vatandaşlarla bir araya geldi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Perinçek, Ergenekon davasına değindi.

Türkiye’nin emperyalist güçler tarafından bölünmek istendiğini, Balyoz ve Ergenekon davalarının da bu projeyi gerçekleştirmek için bir adım olduğunu ileri süren Şule Perinçek, toprak sınırını koruyan askerlerin bu duruma müdahale etmemesi için tutuklanarak Silivri’de hapsedildiklerini savundu.

Eşi Doğu Perinçek ve oğlu Mehmet Perinçek’in tutuklanmalarına değinen Şule Perinçek, eşi ve oğlunun asılsız suçlamalarla cezalandırıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Doğu Perinçek ile ilgili 8 tane atılı suç var. Bir tanesi diyor ki; şu saatte, şurada Ergenekon’un kuruluş toplantısına katılmışsınız. Bilecik’te bir adres. O tarihte orda olması nesnel olarak sıfır. Çünkü o sırada Haymana Cezaevi’nde tutuklu. 8 suçun 8’i de nesnel olarak yok. Mehmet Perinçek’in en önemli şeylerinden biri telefon konuşmaları. 444 00 00 telefonundan binlerce konuşma yapmış. Kemal Gürüz kankası maşallah. En az 50-60 defa Kemal Gürüz ile görüşmüş. 444 00 00 telefon numarası İstanbul Üniversitesi’nin santral numarası. Herkesin konuştuğu telefon numarası. Hepsini Mehmet’e yazmışlar mı? Bu, örgütün buna tahsis ettiği numaraymış. Gözümüzün içine bakarak bu yalanları sürdürmeyin.”
Söyleşinin ardından Perinçek, oğlunun ve eşinin kitaplarını imzaladı.
Kaynak: İHA