Şiddet Gören Köpek Sahibine Teslim Edildi

Antalya’da bir eğitim merkezinde, eğiticileri tarafından şiddet görürken görüntüleri çıkan "Aşir" isimli doberman cinsi köpek, Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) desteğiyle İskenderun’dan gelen sahibine teslim edildi.

Şiddet Gören Köpek Sahibine Teslim Edildi
Antalya'da bir köpek eğitim merkezinde, vatandaşların eğitilmeleri amacıyla veya geçici olarak pansiyon amaçlı verdikleri köpeklerin dövüldüğü görüntülerin yayınlanmasının ardından büyük tepkiler oluşmuş; çalışanlar ile firma sahibi T.A.’nın oğlu H.A.’nın da köpekleri acımasız şekilde dövdüğü görüntüler de yer almıştı. Bunun üzerine eğitim merkezinde bulunan köpekler, Antalya Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma nedeniyle sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Eğitici tarafından dövülürken görülen "Aşir" isimli doberman cinsi köpeğin İskenderun’dan gelen sahibi Armağan Yolcu (28), HAYTAP’ın desteğiyle köpeğini teslim aldı. İçel’den gelen HAYTAP Akdeniz Bölge Koordinatörü Semih İğdigül ile köpeğini teslim alan Armağan Yolcu, köpeği Aşir'in şiddet gördüğünü 6 gün önce internetten izlediğini söyledi.

HAYTAP’tan yardım istediğini belirten Yolcu, "Köpeğimin şiddet görmesini İskenderun’da internetten gördüm. İş yeri yetkililerini aradığımda olayın komplo olduğunu söylediler. Birine çok güvenirsiniz ama işlerin yarıda kaldığını görürsünüz. HAYTAP’a ulaştım yardım istedim. Semih İğdigül yardım için İçel’den geldi. Aşir’i teslim aldık şimdi de İskenderun’a gidiyoruz" dedi.

İğdigül ise, şiddet gören köpeği teslim aldıklarını belirterek, "Hayvanseverlikle hayvan hakları savunuculuğu arasında çok fark var. Biz doğadaki tüm hayvanları korumak için her şeyi yapıyoruz. Armağan Yolcu’ya ait olan köpeğimizi teslim aldık. HAYTAP temsilcisi olarak burada T.A.’ya ait olan çiftlikte incelemelerde bulundum, görüşmeler yaptım. Baktık çiftlik olarak, eğitim merkezi olarak çok güzel. Denetimsizlik, eğitim vermeye çalışan kişilerin vicdansızlığı, merhametsizliği bu hayvanların acıyı çekmesine sebep oluyor. Çiftlik sahibi olaydan çok sıkıntı duyuyor. Çiftlik sahibi bir eğitimciye benziyor. Oğlunun da olaya dahil olmasına çok üzülüyor. Oğlu olaydan sonra evden çıkmıyormuş. Burası bir işletme; ticaret yapılıyor, emek harcanıyor, para kazanıyor. Bütün emeğinin bir anda boşa gitmesi kendisi için çok kötü. Eğitim merkezi sahibi ağlıyordu. Bu canlar için HAYTAP olarak her zaman destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Daha sonra, köpeğini teslim alan Armağan Yolcu ile HAYTAP Akdeniz Bölge Koordinatörü Semih İğdigül, İskenderun’a doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA