Ödemiş Hem’in Sergi Maratonu Devam Ediyor

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin (HEM) köy ve beldelerde açılan kurslarının yılsonu sergileri sürüyor.

Ödemiş Hem’in Sergi Maratonu Devam Ediyor
Köy ve beldelerde açılan nakış kurlarında kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerinin halkın beğenisine sunulduğu sergilerin sonuncusu 3 Haziran’da Hamamköy’de son bulacak.
15 Mayıs’ta Kızıcaavlu ve Çaylı’da, 17 Mayıs’ta Ertuğrul ve Kurucuova Çayır’da, 20 Mayıs’ta Yolüstü ve Kaymakçı’da, 22 Mayıs’ta Günlüce ve Gölcük’te, 24 Mayıs’ta Kemenler’de sergi açılışları gerçekleştirildi.

Kaymakçı beldesindeki serginin açılışını Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, Gölcük beldesindeki açılışı da Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek gerçekleştirirken, köylerdeki açılışları muhtarlar yaptı.

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin ilk kez kurs açtığı Kemenler köyünde sergiye köy halkı yoğun ilgi gösterdi. İlk kez açılmasına karşın 16 kursiyerin eğitim aldığı nakış kursu Kemenler’de başarıyla ulaştı. Kemenler’deki açılışı Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin ve kurs eğitmeni Betül Derya gerçekleştirdi. Köy halkı yeni dönemde de kurs açılmasını istediklerini dile getirdiler.

Yılsonu sergileri çerçevesinde bugün de Bıçakçı köyü ile Bademli beldesinde sergi açılışları yapılacak. Sergi maratonu 3 Haziran’da Hamamköy’de açılacak sergi ile son bulacak.
Kaynak: İHA