Eğitim Bir-Sen Üyeleri Piknikte Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şubesi üyelerinin geleneksel hale getirdikleri il pikniğinin yedincisi Aybastı Perşembe Yaylası'nda gerçekleşti.

Eğitim Bir-Sen Üyeleri Piknikte Buluştu
Sendika üyelerinin aileleri ile katıldığı piknik şöleni, sabah saatlerinde yapılan kahvaltı ile başlayıp sendika tarafından verilen yemeğin ardından, yağlı güreş müsabakaları ile devam etti. Eğitim Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş'ın da katıldığı geleneksel pikniğine, Aybastı Kaymakamı Osman Bilice, Kumru Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ütü, Ordu Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim müdürlerinin yanı sıra Ordu'nun bütün ilçelerinden gelen 3 binin üzerinde Eğitim-Bir-Sen üyesi katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan piknikte ilk konuşmayı yapan Eğitim-Bir-Sen Aybastı Şube Başkanı Beytullah Saygı, sendikalarının geleneksel hale getirdiği piknik şölenine bu yıl kendilerinin ev sahibi olmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek katılan sendika üyelerine teşekkür etti.

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk ise, “Eğitim Bir Sen olarak Allah’a hamdolsun il yönetim kurulumuz, 18 ilçemizin yönetim kurulları, okul temsilcilerimiz ve üyelerimizle ile beraber Ordu Eğitim Bir Sen Tarih yazmış, 3300 üye sayısına ulaşıp, Ordu’da yetkiyi pekiştirerek tekrar almayı başarmıştır. Hepinize bu kutlu yolda emek verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi
Yağlı güreşte ise meydana Hüseyin Aydın, İbrahim Şirin, Sedat Yılmaz, Aydın Koç ve Ekrem Cinoğlu'nun kıyasıya mücadelesinde finale kalan Sedat Yılmaz ve Ekrem Cinoğlu çıktı. Müsabakalarda Sedat Yılmaz galip geldi
Birinci olan Sedat Yılmaz “koç” ile ödüllendirilirken hediyesini Aybastı Kaymakamı verdi.

Eğitim Bir-Sen pikniğinde kimi çocuklar salıncakta sallanırken, büyükler ise halk arasında “çevirge” veya “çıkrık” da denilen oyunun tadına vardılar. Kimi üyeler kitap okurken kimi üyeler ise mangal ve semaver keyfi yaşadılar.

Samimi bir havada geçtiği gözlenen piknik, yapılan toplu doğa yürüyüşü, Perşembe Yaylası mendereslerinin izlenmesi ve Motor gösterisi ile son buldu.
Kaynak: İHA