Doğadan, Tabloya "Kuş Cenneti" Sergisi

Samsun - Samsunlu el sanatları eğitmeni Bahar Değirmenci, Kızılırmak Deltası simgeleyen ölmüş kuş, böcek, kelebek, arı ve ağaç kökleri ile çeşitli bitkileri kullanarak yaptığı 3 boyutlu tablolardan oluşan sergi açtı.

İl Özel İdaresi Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Yörükler Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Kızılırmak Deltası'nın doğal güzelliğini tablolarına işleyen Değirmenci'den çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Karatekeli, çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Serginin Kızılırmak Deltası'nın tanıtılması anlamında büyük katkılar sağlayacağını açıklayan Karatekeli, Değirmenci'yi çalışmalarından dolayı kutladı.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise Kızılırmak Deltası'nın büyük bir kısmının ilçe sınırları içinde kaldığını, serginin deltanın tanıtılmasının ve tuzirmminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Değirmenci ise, doğada ömrünü tamamlamış kuruyan çiçek, ot, sazlık, böcek, arı, kelebek, kuş, yosun, midye, ağaç dalı ve ağaç kökü gibi materyalleri kullanarak yaptığı 28 tablodan oluşan serginin bir hafta süreyle açık kalacağını belirtti.

Kaynak: AA