Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat’ta

Yozgat - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Esas güç bilgidedir. Kim bilgi üretiyorsa, kim bilgiyi teknolojiye dönüştürüp başkaları ve kendisi için kullanıyorsa, en büyük gücün sahibi odur" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Şefaaitli ilçesinde, hayırsever Turgay Erkılıç tarafından yaptırılacak Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak Anadolu Lisesi binasının temel atma törenine katıldı.

Bozdağ, törende, meslek yüksekokulu binasının yapımına katkıda bulunan Dr. Turgay Erkılıç ve eşine teşekkür etti.

Üniversitelerin bilim yuvaları olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Esas güç bilgidedir. Kim bilgi üretiyorsa, kim bilgiyi teknolojiye dönüştürüp başkaları ve kendisi için kullanıyorsa, en büyük gücün sahibi odur. Bilgiyi ezberleyenler, bilgi üretmeyenler güç sahibi olmazlar. Ezber bilgi size bir güç vermez, üretmezseniz o size bir güç ifade etmez. Bugün dünyanın güçlü ülkeleri, petrolleri, altın madenleri olanlar değil, onlarda belki para var ama dünyaya yön verecek güç yok. Neden? Bilgi üretmedikleri için. Bilgiyi doğru kullanıp teknolojiye dönüştüremedikleri için. Bugün dünyanın güçlü ülkelerinin en önemli özelliğine baktığınızda, bilgiyi üretmek ve bilgiyi faydaya dönüştürmek olduğunu görürsünüz.”

Bozdağ, AK Parti hükümeti olarak Türkiye’nin her tarafını üniversitelerle donatmak istediklerini ifade ederek, iktidarları döneminde her ile bir devlet üniversitesi yaptırdıklarını söyledi.

Büyükşehirlerde bilimsel alanlarda devlet eliyle tekelleşmeler olduğunu dile getiren Bozdağ, "Bilimsel alanı rekabete açmazsanız ülkenizi ileriye götüremezseniz. Maalesef bilimsel alanda tekelleşmeler devlet eliyle yapılmış. Biz bu tekelleşmeleri ortadan kaldıracağız. Türkiye’nin bütün illerini üniversiteler ile buluşturacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bozok Üniversitesi Doktor Turgay Erkılıç Meslek Yüksekokulu ile Şefaatli Anadolu Lisesinin temeli atıldı.

Kaynak: AA