AK Parti'li Uslu’dan, CHP’ye “Oklu” Eleştiri

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) amblemiyle yüklendi.

AK Parti'li Uslu’dan, CHP’ye “Oklu” Eleştiri
Boğazkale ilçesinde müze bahçesinde bulunan Hitit arabalarındaki okları eline alan AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, “CHP’de halkçılık desen kalmamış. Cumhuriyet desen kalmamış. Devrimcilik desen kalmamış. CHP’de devrimcilik kalmış olsaydı AB Parlamentosu toplantısına gittiklerinde Başbakanı Esed’e benzettiği için sözlerinin düzeltmesi istenmezdi” dedi.

Başbakan’a hakaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı HannesSwoboda’nın tepkisi karşısında “burada fikir özgürlüğü var zannediyorduk” mazeretinin altına sığınmaya çalıştığını kaydeden Uslu,“Sormazlar mı Sayın Kılıçdaroğlu, Sen Suriye’ye gidip Esed’le birlikte resim çektireceksin sonra da gelip Esed’i Avrupa’da kötüleyeceksin. Ve daha da ileri gidip başbakanımızı ona benzeteceksin. Buna vicdanı, aklı olan kimse inanır mı?” diye konuştu.

Halkı gündeminden çıkartanların sadece simgeler ve sembollerle uğraştığını, simgeler ve sembollerden haz duyarak yetindiğini dile getiren Uslu, bunların da halkın değerleriyle gerçekte hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti.

Uslu, ‘Halkçılık’, ‘Cumhuriyetçilik’ ve ‘Devrimcilik’ ilkelerini AK Parti'ye kaptıranların şimdilerde ellerinde kalan ‘Devletçilik’, ‘Laiklik’, ‘Ulusçuluk’ oklarıyla yetinmek ve oyalanmak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA