Manisa’da Bin 200 Öğrenci İçin Kermes Açıldı

Mimar Sinan Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan yaklaşık bin 200 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen Büyük Kermes törenle açıldı.

Manisa’da Bin 200 Öğrenci İçin Kermes Açıldı
Fuar Merkezi'nde açılışı gerçekleşen Büyük Kermes renkli görüntülere sahne oldu. Kermeste geleneksel olan kurbanlık dana satış işlemi açık arttırma yolu ile yapıldı. 4 bin TL ile açılışı yapılan kurbanlık dana 16 bin TL'ye sahibini buldu. Danayı 16 bin TL’ye Veysel Kavas isimli bir vatandaş aldı. Veysel Kavas en büyük yardımı yaptığı için Kermes Ağası seçildi. Kermeste açılış konuşmasını yapan Kermes Komisyon Üyesi Avukat İlyas Susmaz, '' Bu kermes için çok çalıştık. Kardeşlerimiz gecesini gündüzüne katarak fedakarlık gösterdi. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar. Bu kermesle birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Birlik ve beraberliğimizi daha da ileri götüreceğimize inanıyorum.''dedi.

Özellikle çocukların yardımda bulunması dikkatlerden kaçmadı. Konuşmanın ardından Büyük Kermes dualar eşliğinde açıldı. Yüzde 100 helal gıda döner, gıda, giyim, zücaciye, kitap, ev tekstili, mobilya, el işi, çeyizlik eşya gibi ürünlerin satıldığı Büyük Kermes 30 Mayıs’a kadar 10.00 ila 23.00 arası açık kalacak. Kermese özel halk otobüsleriyle ulaşım sağlanacak.
Kaynak: İHA