Vanlı Yazarlar, 1. Kitap Fuarı’na Katılan Yazarlarla Buluştu

Van’da şair, yazar ve ozanların üye olduğu Sanatçılar Derneği, ilde açılan 1. Kitap Fuarı’na katılan yazarlarla buluştu.

Vanlı Yazarlar, 1. Kitap Fuarı’na Katılan Yazarlarla Buluştu
Dernek üyeleri Van’a gelen yazarlarla yakından ilgilenerek misafirperverlik örneği gösterdi.
Van’da açılan 1. Kitap Fuarı ilk gün yoğun bir ilgi ile karşılaşırken, kente davet edilen ünlü yazarlar da kitaplarını okuyucuları için imzaladı. Bu arada ilde kültür-sanat alanında yoğun çalışmaları olan Van Sanatçılar Derneği üyeleri de, fuarda bulunan yazarlarla bir araya geldi. Dernek Başkanı Orhan Demirtaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Arpa, Mehmet Akçay, Bişar Ulutaş, Devrim Diyar Toprakoğlu, Adnan Özkan ve Aslı Ethemoğlu fuarda bulunan yazarlarla buluştu.

İlk olarak Ünlü Yazar Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin ile görüşen ve bir süre sohbet eden dernek üyeleri, daha sonra aynı zamanda Astrolog olan Nuray Sayarı ile görüştü. Ardından aynı zamanda eğitimci olan Yasemin Bülbül ile bir araya gelen Van Sanatçılar Derneği üyeleri, Vanlı yazar Abdurrahman Adıyan’ın standına geçti. Burada Adıyan ile sıcak sohbetler yapan dernek üyeleri son olarak kitapları en fazla satan yazarlardan Canan Tan ile bir araya geldi. Canan Tan ile kitapları üzerine sohbet eden dernek üyeleri, Kültür Turizm İl Müdürlüğü’ne ait standa geçerek, eski Kültür Müdürü Zekit Taştan ve Şair-Yazar Müştehir Karakaya ile sohbet etti. Son olarak Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ile görüşen dernek üyeleri, fuara her gün katılarak ile gelecek olan yazarları ağırlayacaklarını ifade ettiler.

Van’da bu tür kültürel faaliyetlerin olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Van Sanatçılar Derneği Başkanı Orhan Demirtaş, “İlimizde 1. Kitap Fuarı’nın yapılması çok sevindirici. Bunun geleneksel olması, Vanlı yazar ve şairler olarak bizim için büyük bir mutluluktur. Ben önümüzdeki yıl yapılacak olan fuarda, Vanlı yazar ve şairler için de bir-iki stant ayrılması gerektiğini Kültür Müdürümüz Muzaffer Aktuğ ile görüştüm. Bu anlamda bize düşen destek ne ise yine vermeye hazırız. Bu tür faaliyetlerin ilimizde olması bizim için büyük bir önem arz ediyor. Emeği geçen Van Valiliği, Van Belediyesi, üniversite ve VATSO yetkililerini teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA