Sincik’te, ‘bana Bir Masal Anlat Baba’ Kitap Okuma Yarışması

Adıyaman’ın Sincik İlçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sincik Çok Programlı Lisesi koordinesinde ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ SODES projesi kapsamında, kitap okuma yarışmasına yapıldı.

Sincik’te, ‘bana Bir Masal Anlat Baba’ Kitap Okuma Yarışması
Düzenlenen kitap okuma yarışmasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya ilkokullar, ortaokullar ve liselerdeki öğrencilerin yanı sıra velilerde katıldı.

Sincik Çok Programlı Lisesi ve Sincik Ortaokulu’nda 09.00 ile 11.00 saatleri arasında yapılan yarışmanın ödül töreni saat 15.30’da Sincik ÇPL’de yapıldı. Ödül töreni programının açılış konuşmasını Sincik Çok Programlı Lisesi Müdürü Dursun Demir yaptı.

Demir konuşmasında, “Beşeri sermayenin gelişmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasının amaçlayan sosyal destek programı (SODES) kapsamında ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ kitap okuma proje başvurusunu 2012 yılında gerçekleştirdik. Projemiz 2012 yılı 9. ayından itibaren uygulamaya başlamıştır. Bizler okuma projesi yaptık çünkü insanların duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmesinin yolu okumaktan geçer. Okuduklarını anlayan, anladıklarını yaşayan bireyler her zaman topluma yön veren kişilerdir. Okumayı seven insanların empati kapasitesi artar ve herkese karşı sevgi duyarlar. Bu nedenle öğrencilerimizde okuma sevgisinin artması amacıyla kaymakamlığımız işbirliğinde SODES kapsamında kitap okuma yarışması yaptık. Şu zamana kadar 2 bin 840 kitap dağıtık, bu kitapların 210 tanesi velilere, 630 tanesi lise öğrencilerine, bin 400 tanesi ortaokul, 900 tanesi ilkokul öğrencilerine dağıtıldı. Yarışmamıza katılan bin 21 kişi yaklaşık bin 500 bin sayfa kitap okudular. Bizler Sincik gibi kırsalda kalmış yerleşimlerin gelişmesinin temelinde okumanın yatığını düşünmekteyiz” dedi.

Daha sonra konuşan Sincik Kaymakamı Ergün Baysal ise, “2012 yılında başlayan ‘Bana Bir Masal Anlat Baba’ kitap okuma yarışması bağlamında, ilçemizde öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın ve kurum amirlerinin katkılarıyla böyle bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Öncelikle bu projenin yürütülmesinde koordinatör kurum olarak Sincik Çok Programlı Lisesi Müdürüne sözde değil özde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza, diğer okullarda bu faaliyetlere yakından ilgilenen öğrencilerini motive eden yönetici arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarıma, tabi projenin yürütülmesinde emeği geçen 2012 yılı başta olmak özere İlçe Milli Eğitim eski Müdürümüz Abuzer beye ve yeni Müdürümüz Mehmet beye de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Tabi projenin esasına baktığımız zaman, proje Türkiye’nin birçok yerinde uygulanan kitap okuma projesi. Ama bu bağlamdaki öğrencilerin bu yarışmanın yürütülmesi ve netice itibariyle yapılan bir sınavla okuduklarını alana iyi yansımasının ölçmekten ibarettir. Kitap okumanın faydalarını belirtmeye zaten hiçbir gerek yok herkes biliyor, devletimizin politikası bu, milletimizin yüreğinden geçende bu, dinimizin emrettiği de bu. Tabi bu proje belki geniş etaplı olarak ilk defa Sincikte uygulanıyor. Tabi şunu da memnuniyetle ifade etmek lazım böyle dereceye giren öğrencilere baktığımız zaman genelde bu öğrencilerimizin kız çocuklarımız olduğu, velilerin profiline baktığımızda da genç bayanlarımızın bu projede ne kadar istekli olduklarını ve ne kadarda başarılı olduklarının da bir göstergesi olmuş bulunmakta, ben bu vesile ile kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Ayrıca Sincik Çok Programlı Lisesi Müdürü Dursun beyin şahsında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplamda bin 21 kişinin yarıştığı yarışmada dereceye girenlere ise, çeşitli ödüller verildi.

Öğrenci kategorilerinde 1.’ye ve 2.’ye notebook, 3.’ye ise, bisiklet, 4.’ye dijital fotoğraf makinesi, 5-12 arası dereceye girenlere de çalışma masası verildi.

Ayrıca gençler ve veliler kategorisinde yarışan ve ilk 3 sırada dereceye giren yarışmacılara da ödül olarak buzdolabı, LCD TV, çamaşır makinesi, 5-12. arası dereceye girenlere de çalışma masası verildi.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Sincik Kaymakamı Ergün Baysal verdi.

Ödül törenine Sincik Kaymakamı Ergün Baysal, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA