Erdemli’de Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçel Milletvekili Vahap Seçer, “İktidar eline balyozu almış, bir Cumhuriyete vuruyor, bir gençliğe vuruyor” dedi.

Erdemli’de Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni
İçel'in Erdemli İlçesindeki Talat Göktepe Çamlığı'nda bu yıl ilk kez düzenlenen “Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni” ne katılan CHP’li Seçer, iktidarın Cumhuriyet ve gençliğe musallat olduğunu ileri sürerek, “Cumhuriyet ve Gençlik ayrılmayan iki kavram. Türkiye’nin 90 yıllık geçmişi Cumhuriyet. Türkiye’nin geleceği gençlik. Cumhuriyeti emanet ettiğimiz evlatlarımız, gençlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız, mutluluklarımız. Bu iki kavrama musallat olan bir iktidar var. Bu iki kavram tehdit altında. İktidar eline balyozu almış, bir Cumhuriyete vuruyor, bir gençliğe vuruyor. Bir Cumhuriyete vuruyor, bir gençliğe vuruyor. Ne istiyorlar Cumhuriyet’ten ?” dedi.

Kalabalığa dönen Seçer, “Kadınlarımız Cumhuriyet’ten şikayetçi misiniz? Gençlerimiz Cumhuriyetten şikayetçi misiniz ? Çağdaşlıktan, uygarlıktan, demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından şikayetçi misiniz? diye sordu.

Seçer, kalabalığın hayır cevabıyla birlikte, “Peki niye musallat oldular, sizler birer bireysiniz, birer vatandaşsınız. Seçim oluyor sandık başına gidiyorsunuz. Siz aşiret Türkiye’sinde yaşamıyorsunuz, Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’nde yaşıyorsunuz. Onun için Cumhuriyetçisiniz, onun için çağdaşsınız, onun için demokrasiye aşıksınız. Cumhuriyet Halk Partisi gençleri ayağa kalkın, yurtsever gençlik ayağa kalkın. Bu ülkeyi sevenler Türkiye Milliyetçileri ayağa kalkın. Ülkenize sahip olun, geleceğinize sahip olun” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Hidayet Oğuz ise, “Ülkemizde milli bayramlarımızı maalesef kutlayamaz olduk. Cumhuriyet Halk Partisi Erdemli İlçe Teşkilatı olarak biz de "Cumhuriyet ve Gençlik Şöleni" adı altında bir şenlik yapalım, Cumhuriyetimizi unutturmamak için elimizden ne geliyorsa üzerimize düşen vazifeyi yerine getirelim istedik. Bundan sonrada bu etkinliği gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP’liler yerel sanatçı Hazal’ın söylediği şarkılarla adeta coştu. Etkinliğe, CHP İçel Milletvekillerinden Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ile İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Esenpınar Belediye Başkanı Şevket Yılmaz'da katıldı.

Kaynak: İHA