Avrupa Plastik Cerrahlar Birliği 24. Kongresi Sona Erdi

Antalya - Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'nin düzenlediği Avrupa Plastik Cerrahlar Birliği 24. Kongresi, sona erdi.

Serik ilçesine bağlı Belek beldesi Susesi Otel, Türkiye'de bu yıl 24'ncüsü düzenlenen EURAPS'a ev sahipliği yaptı. Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen kongrede bu yıl, yağ enjeksiyonları, genital bölgede yapılan onarım işlemleri ve estetik müdahaleler ile meme kanseri sonrası meme onarımı konu başlıklarında sunumlar yapıldı.

Kongre Başkanı ve Avrupa Plastik Cerrahlar Birliği üyesi Prof. Dr. Sühan Ayhan, Avrupa'nın önemli isimlerinin de aralarında bulunduğu 300'e yakın plastik cerrahın bir araya geldiğini ve ikinci kez ev sahipliği yaptıkları organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Türk Plastik cerrahisinin dünyada çok önemli bir seviyede olduğunu kaydeden Ayhan, EURAPS kongresinin bilimsel düzeyi yüksek ve çok prestijli bir kongre olarak kabul edildiğini ve daha önce 2004 yılında Prof. Dr. Onur Erol tarafından İstanbul'da düzenlendiğini anımsattı.

Kongre'yi almak için 3 yıl önce İngiltere'de sunum yaptıklarını, rakiplerinin Fransa'nın başkenti Paris olduğunu kaydeden Ayhan, ancak tercihin Antalya'dan yana kullanıldığını söyledi.

Ayhan, yüz nakillerinin Türkiye'ye olumlu katkılar sunduğunu ve dünyada yapılan yüz nakillerinde Türkiye'nin sayısal olarak üçüncü olduğunu ifade etti.

Ayhan, dünyada yapılan yüz nakillerinin azaldığını ve gerçekleştirilen mevcut nakillerin uzun takiplerinin yapıldığını dile getirdi.

Ayhan, ''Avrupa'nın en üst düzey plastik cerrahlarının bir araya geldiği önemli bir kongrede en iyi şekilde ev sahipliği yaptık. Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinden gelenler var. Bunun dışında Amerika'dan, Japonya'dan da gelenler var. Özellikle EURAPS ile kardeş dernek olan Amerika Plastik Cerrahlar Derneği'nin üç başkanı bu kongreye katılıyor'' diye konuştu.

Ayrıca kongrede, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Selahattin Özmen başkanlığında 2. Plastik Cerrahi Araştırma Konseyi toplantısının sonuçları açıklandı.

Bu toplantıda klinik uygulamaların ve yeni tedavi yöntemlerinin temelini oluşturan deneysel araştırmaların sonuçlarına göre 41 bildiri arasından 3 bildiri ödül almaya değer bulundu.

Polonya ve Avustralyalı bilim adamlarının yanı sıra Türkiye'den Hacettepe Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ersoy Konaş'ın konseye sundukları araştırma bildirileri ödüle layık görüldü.

Ödül töreninin ardından fotoğraf çekimiyle kongre sona erdi.

Kaynak: AA