Polisin Vicdanı

Sakarya’dan Balıkesir’de terhis olan nişanlısının yanına gitmek isteyen genç kızın içinde bulunduğu otomobil, Bursa’da gece denetim yapan trafik ekipleri tarafından evrak eksikliği sebebiyle trafikten men edildi.Ancak genç kızın nişanlısını görmek istediğini söyleyerek ağlaması üzerine dayanamayan trafik polisi Barış Karabatak, kendi otomobilini aileye verdi. Polisin otomobiliyle Balıkesir’e giden genç kız ve askerin ailesi tezkere alan Gökhan Sipahi’yi aldıktan sonra Bursa’ya gelerek otomobili polise teslim etti.

Polisin Vicdanı
Bursa-Yalova karayolunun 45. kilometresinde trafik denetimi yapan polis ekipleri, Sakarya’dan gelerek Balıkesir istikametine giden otomobili durdurdu. Göksel Sipahi'nin kullandığı otomobilin evraklarını kontrol eden polis memuru Barış Karabatak, otomobilin evraklarından birinin eksik olduğunu tespit ederek otomobili trafikten men etti. Uzun süre denetim noktasında bekleyen Göksel Sipahi, Ayşe Sipahi, Gürsel Sipahi ve tezkere alacak olan Gökhan Sipahi'nin nişanlısı Bilgenur Bıça, ne yapacaklarını şaşırdı. Polis memuru Karabatak’ın yanına gelen Bilgenur Bıçak, tezkere alacak olan nişanlısı Gökhan Sipahi'yi almak için Sakarya'dan geldiklerini ve Balıkesir'in Balya ilçesine gideceklerini söyleyerek ağlamaya başladı.

GENÇ KIZIN AĞLAMASINA DAYANAMADI
Genç kızın göz yaşlarına dayanamayan polis memuru Karabatak, yeni aldığı kendi otomobilini aileye vererek Balıkesir’e gitmelerini istedi. Çok sevinen aile bu otomobile binerek Balıkesir’e gitti ve tezkere alan Sipahi’yi alarak Bursa’ya geldi. Emanet aldıkları otomobili polise vererek kendi otomobillerinin evraklarını tamamlayan aile daha sonra Sakarya’ya doğru yola çıktı. Aracı evrakları eksik olduğu için trafikten men ettiğini belirten Karabatak, “Olay regaip kandilinin olduğu akşam meydana geldi. Bursa-Gemlik yolunun 26. kilometresinde alkol kontrolü yapıyorduk. Durduğumuz aracın evraklarını kontrol ederken trafik belgesinin olmadığını fark ettik. Aileye yasa gereği aracı trafikten men edeceğimi söyledim. Aile fertleri Balıkesir’in Balya İlçesinde asker olan oğullarını almaya gittiklerini söyledi.

Hatta araç içerisinde bir tane de kız vardı. Aracın içerisindeki bu genç kız askerdeki gencin nişanlısıymış. Aracı bırakmam konusunda çok direttiler. Ama ben görevimin gereğini yaparak aracı trafikten men ettim. Ardından aileye kendi aracımı verebileceğimi söyledim. Buna çok şaşırdılar. Başta dalga geçtiğimi düşündüler, hem aracımızı bağlıyorsun, hem de aracımı vereceğim diye bizimle dalga geçiyorsun dediler. Fakat ben bu konuda ciddi olduğumu söyledim. Hiçbir şey istemediğimi, sadece aracın içerisinde sigara içmemeleri gerektiğini hatırlattım. Kurallara da uymaları konusunda uyararak aracımı onlara teslim ettim. Benim aracımla gidip Balıkesir’in Balya İlçesindeki asker oğullarını aldılar. Daha sonra aracımı ben evde uyurken teslim ettiler. Helalleştik, yollarına devam ettiler" dedi.

Bu arada Gemlik Şehit Necdet Bay Bölge Trafik Denetleme Amirliği Baş Sorumlusu Komiser Salih Karaman ise, “Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz polis-halk ilişkilerine son derece önem veriyoruz. Bu ilişkileri zedelenmemesinin yanında kanunları uyguluyoruz. Trafik kurallarına uymayanlar hayatını kaybediyor. Bizim ceza karşısında tasarruf etme hakkımız yok. Kurallar objektiftir. Hem kuralları uygulayıp bir şekilde de vatandaşın yanında olduğumuzu kendilerine hissettiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA