Kahta'da Şiir Dinletisi

Kahta'da şiir ve müzik dinletisi sunuldu.

Kahta Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen şiir ve müzik dinletisi Kahta Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bu sene 7. düzenlenen şiir severlerin ilgi gösterdiği programda şiirlere ve türkülere yer verildi.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış'ın da şiir okuduğu programda farklı dilde şiir ve şarkılar seslendirildi.

-Besni'de birleştirilmiş sınıflar çalışma toplantısı yapıldı

Besni Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, birleştirilmiş sınıflı ilkokulların müdürleri ve okullarda görev yapan öğretmenlerin katılımıyla çalışma toplantısı düzenlendi

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, toplantıda yaptığı konuşmada, Besni'nin eğitimde iddialı olduğunu ve başarıya ulaşmak için ekip ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye LYS'de derece yapan Köseceli Çok Programlı Lisesini örnek gösteren Demirkale, bu başarıyı sağlayanların orada bulunan öğretmenlerin olduğunu ve bu tür başarıların devamının gelmesi için iyi bir çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Demirkale, "Sizlerden ayrıca beklentimiz okullara devlet desteğinin dışından neler yapılabilir onun çabasında olmanızdır."dedi.

-Gölbaşı'nda YİBO öğrencileri resim sergisi açtı

Gölbaşı 75.Yıl İMKB YİBO öğrencileri resim sergisi açtı.

Kaymakamı Ali Edip Budan, serginin açılışında, eserin sahibi olan öğrencilerden eserleri hakkında bilgi aldı, öğrencilere yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Sergi katılımcılar tarafından gezildi.

-Gölbaşı'nda satranç antrenörlüğü kursu açıldı

Eğitim Bir Sen Gölbaşı Temsilciliği üyelerine yönelik satranç antrenörlük kursu açtı.

Sendika ilçe temsilcisi Rıfat Elçi, kursun açılışına yaptığı konuşmada, sendika olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere önem verdiklerini belirtti.

Satranç Federasyonu il temsilciliği ile görüşerek üyeleri için böyle bir faaliyette bulunduklarını ifade eden Elçi, kursa diğer sendikalardan da katılım olduğunu kaydetti.

Elçi, "Sendika olarak bu tür faaliyetlerin önümüzdeki dönemde daha da yoğunlaşacak. Amacımız sendika üyelerine hizmet etmek ve diğer sendikalarla da kaynaşmaktır" dedi.

Muhabir: Emre Evren-İsmail Kaya-Emin Tezerdi / Hakan Furkan

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA