Hayırseverden Muş'a 14 Derslikli Okul

Hayırsever bilim adamı Prof. Dr. Vahit Özmen tarafından, Yeşilce Mahallesi'nde yaptırılan 14 derslikli okulun temeli törenle atıldı.

Törende konuşan, Vali Vedat Büyükersoy, kötülüklerin anasının cehalet ve fakirlik olduğunu söyledi.

Büyükersoy, Prof. Dr. Özmen'in eğitime yaptığı bu anlamlı katkının, Muşlu olup başka illerde yaşayan ve kente vefa borcu olanlara da örnek teşkil etmesi amacıyla tertiplendiğini ifade etti.

Eğitimin bir toplumun gelişmesindeki en önemli etken olduğunu belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Kötülüklerin anası cehalet ve fakirliktir. Cehaletin olduğu, eğitimin olmadığı yerde, insanımızın iş, aş ve istihdam sahibi olması çok zordur. İş, aş ve istihdam istiyorsak gençlerimizi, çocuklarımızı, bulunduğumuz noktadan çok daha iyi bir noktaya taşımamız gerekir. Bu da eğitimle olacaktır. İnşallah temelini atacağımız okulda, değerli hocamız Özmen gibi, ilim ve bilim adamları, doktorlar, hakimler, mühendisler yetişir."

Özmen ise eğitime yaptığı katkının, hemşehri, arkadaş ve dostları için bir fırsat ve tanıtım olması temennisinde bulundu.

Özmen, "Umarım onlar da benzer yardım ve hayırlarda bulunurlar. Bu güzel şehrimize, özellikle eğitimde hizmet yarışında olurlar. Eğitime katkıda bulunmak son derece önemli. Küçük yavrularımızın yetişeceği bu okulun yapılmasına vesile olmak Allah'ın bana bir lütfu" dedi.

Ardından okul temeline ilk harç, Vali Büyükersoy, Prof. Dr. Özmen, Slovenya Eski Başkanı Alojz Peterle, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ve diğer davetliler tarafından döküldü.

2013-2014 eğitim yılına yetiştirilmesi planlanan ve 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek okulun, 927 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Muhabir: Fahrettin Gök-Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA