Düzce Belediyesi'nden Kültür Atağı

Düzce Belediyesi bir günde üç etkinliğin startını yapacak.

Düzce Belediyesi'nden Kültür Atağı
Lale yarışması için sergi açılışı, liseler arası tiyatro festivali töreni ile okul öğrencilerinin Çanakkale gezisi aynı gün başlatılıyor.
Alt ve üst yapı faaliyetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklerle de öne çıkan Düzce Belediyesi bir güne 3 açılışı birden sığdırdı. Lale mevsimi ile birlikte başlatılan ve bir süre önce de sonuçları açıklanan En Güzel Lale Fotoğraf Yarışması’na gönderilen eserler için sergi açılışı, Liselerarası Tiyatro Festivali töreni, öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi Pazertesi günü yapılıyor.

Bir ay süreli olarak başvurular sonucunda seçici kurul tarafından yarışmaya gönderilen 436 eser değerlendirilmeye alındı. Kurul tarafından yapılan açıklamada birinci değerlendirmede yarışma kural ve amaçlarına uygun olmayan 298 eser elendi. Son değerlendirmede de 56 fotoğraf kendi içinde birinci, ikinci, üçüncü, mansiyon ve sergiye değer olarak tasniflendirildi. Değerlendirmeler sonucunda Mehmet Anıl Özer’in eseri birinciliğe layık görüldü.

Erkan Demirel ikinci, Mehmet Ali Arslan ise üçüncü oldular. Mansiyon ödülü alanlar isimler ise, Samet Kuşlu, Sevinç Uz ve Zehra Çöplü. 50 eserde sergiye layık görüldü.

Dereceye giren eserler ile sergiye değer eserler bugün 27 Mayıs 2013 günü saat 18.00’de Düzce Belediyesi Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Belediyenin her yıl gerçekleştirdiği ve bu yıl üçüncüsünü yapacağı Liseler Arası Tiyatro Festivali için ilk oyunlar bugün sahnelenecek. Gençlik merkezi Tiyatro Salonu’ndaki festivalin bu yılki jüri üyeleri; oyuncu-yönetmen Oğuz Utku Güneş, oyuncu-yönetmen-senaryo yazarı Göktay Tosun ve senaryo yazarı Hale Aksu. Festivalin ödül töreni 6 Haziran Perşembe günü yapılacak. Festivalin ilk gösterimine çıkan okulların listesi de şu şekilde; Saat 13:00 Yunus Güner Lisesi (Beni Bir Kar Tanesi Vurdu), saat 20:00 Cumhuriyet Anadolu Lisesi (Komşu Köyün Delisi)
Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Düzceli Gençler Tarihi ile Buluşuyor’ Çanakkale Gezisi de bugün başlıyor. Düzce Belediye Başkanlığı önünden hareket edecek olan lise öğrencileri Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yere sahip mekanları gezerek şehitlikleri ziyaret edecek. Her gün 5 otobüsün kalkacağı gezi 5 gün sürecek. Çanakkale gezisinin ilk turuna şu okullar çıkıyor; Düzce Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Atatürk Lisesi, Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi, Düzce Fen Lisesi.
Kaynak: İHA