Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin: “başbakan Her Türlü Davayı Açabilir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı davanın anlamsız olduğunu belirterek, “Sayın Başbakan her türlü davayı açabilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Gürsel Tekin, bazı milletvekilleriyle birlikte Feshane'de düzenlenen Ordu Günleri'ne katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davayı anlamsız bulduğunu söyledi.

Tekin, “Eğer özgürlük demokrasi varsa Türk siyasetinde bunlar söylenebilir. Ben sayın başbakana şunu hatırlatmak isterim. Cumhuriyetin kurucusu İsmet İnönü’ye Hitler benzetmesi yapmıştı. Hitlerin katil olduğunu herkes bilir. Sayın Başbakan'ı bu konuda biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Sayın Başbakan her türlü davayı açabilir” dedi.

Reyhanlı'daki saldırının ardından bazı belgelerin sızdırılması olayıyla ilgili de konuşan Tekin şunları söyledi:
“Ortada bir somut belge var. Belgeyi ister asker ister başkası sızdırsın. Bu belge sayın başbakanın Amerika’ya gittiğinde Obama masasında da konuşulan belgeydi. Şimdi biz iktidar yetkililerine ısrarla soruyoruz, 51 yurttaşımızın katili kim? Bütün bu uyarılara rağmen eğer siz önlem alamadıysanız bunun elbette sorumlusu sizlersiniz. Hepinizin çok yakınan bildiği 1 Mayıs günü bir çukuru Taksim’de korumak için onlarca MOBESE sistemi kurdunuz. En stratejik MİT’in uyarılarına rağmen o bölgedeki MOBESE’leri kimleri bozdu neden arızalı? Bizim sorularımızın ne yazık ki hiçbir cevabı yok. Afyon’da 25 tane insan hayatını kaybetti o soruyu soruyoruz. Sayın Başbakan eski defterleri açıyor. Eski defterleri açmaktan vazgeç.”
Gürsel Tekin, alkol yasası ile ilgili sorular üzerine ise, “Ne yasaklanmadı ki? Yasaklanmayan bir şey var mı? Gazetelerimiz yazamaz oldu, televizyonlarımız haber yapamaz oldu. Bütün bunlara baktığınızda her şeye bir kişi karar veriyor. İnsanların ne yiyip içeceğini sayın başbakan karar veriyor. Bütün bunlara baktığınızda ne yazık ki otoriter bir yapıya geçiyoruz. Bunların hepsinin üstesinden geleceğiz, merak etmeyin” dedi.

Tekin, son olarak Başbakan Erdoğan'ın elinde CHP ile ilgili belge olduğu yönündeki soruyu da cevapladı. Tekin, Başbakan Erdoğan’dan bu belgeleri açıklamasını istedi.
Kaynak: İHA